07.01.2010. / 17:31

Autor: Andrea Belin

5 tajni vječne sreće: Naučite biti zadovoljni u životu

Iako vam na ljubavnom i poslovnom planu trenutačno ne ide baš najbolje, to ne znači da u sljedećih nekoliko mjeseci nećete ostvariti dobre rezultate čak i na tim područjima. Za početak zaboravite prošlost, počnite razmišljati pozitivno i ono najvažnije, budite strpljivi

Smijte se svaki danSmijte se svaki danPočetkom godine većina ljudi intenzivno razmišlja o životnim uspjesima. Oni koji su svoje ciljeve ostvarili, uglavnom si zadaju nove, dok oni koji nisu ispunili sva svoja očekivanja, padaju u depresiju.

Ukoliko i vama rezultati u protekloj godini nisu izmamili osmijeh na lice, za početak zaboravite prošlost, počnite razmišljati pozitivno i budite strpljivi!

1. Zaboravite prošlost

Budite uvjereni da negativnim mislima nećete prizvati sreću. Dakle, ako u protekloj godini niste ostvarili neke ciljeve, ne znači da nećete u ovoj. Zaboravite prošlost i krenite u ostvarenje svega onoga što vam do sada nije išlo za rukom.

2. Budite strpljivi

Nestrpljenje je jedan od najvećih neprijatelja sreće. Ne smijete gubiti nadu jer, primjerice ponuda za odlično radno mjesto, ukazati će vam se baš onda kada se budete najmanje nadali.

3. Počnite vjerovati

Da biste ostvarili sve ciljeve koje ste zacrtali još u tinejđerskim danima, morate vjerovati u nemoguće. Uvjerite se da pozitivan stav prema sreći privlači sreću. Koliko god vam to zvučalo čudno, imati ćete više sreće ako ćete pokušavati ostvariti nešto što vam se na prvi pogled čini apsurdnima.

4. Koncentrirajte se na jednu stvar

Odaberite prioritete, primjerice ljubav ili posao. Ukoliko smatrate da ćete biti sretniji ako ćete pored sebe imati muškarca svog života, skrenite misli ka tome, naravno pozitivne. Ako vam je posao ipak važnija stvar u životu, znate i sami što morate činiti.

5. Dijelite sreću

Pokušajte ne osjećati ljubomoru prema prijateljima koje su svoje ciljeve ostvarili prije nekoliko godina. Ako ćete se zajedno veseliti njihovoj sreći, uopće ne sumjamo da ćete i vi u kratkom razdoblju ostvariti sve ono o čemu sanjate već godinama.

Vezane vijesti

Odlučite svakodnevno biti sretni (strašno je jednostavno!)

Odlučite svakodnevno biti sretni (strašno je jednostavno!)

U današnje vrijeme svi samo nekamo jurimo, žurimo i vrlo rijetko tijekom dana, zapravo, stanemo i promislimo jesmo li pritom sretni? Što je uopće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika