14.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

TERORIZAM

UHIĆEN JOŠ JEDAN VAŽAN ČLAN AL QAIDE

UHIĆEN JOŠ JEDAN VAŽAN ČLAN AL QAIDE

Jedan od najvažnijih članova al Qaide Ramzi Binalshbih uhićen je u Pakistanu u srijedu na godišnjicu napada na New York i Pentagon. On je u Njemačkoj osumnjičen za organiziranje terorističkih napada na Ameriku, a u Hamburgu je bio cimer Mohamedu Atti, jednom od pilota-samoubojica. Binalshbiha, jemenskog državljanina, uhitili su pakistanski policajci nakon trosatnog okršaja u kojoj su poginula dva pripadnika al Qaide a ranjeno je 6 policajaca i jedna djevojčica koja se zatekla u blizini.U akciji je ukupno uhićeno 8 osoba.
Binalshbih je otkriven nakon što su američke tajne službe ušle u trag njegovom razgovoru koji je vodio preko satelitskog telefona.
U petak je u američkoj državi New York uhićeno još pet američkih državljana jemenskog podrijetla za koje se sumnja da su pokušali osnovati terorističku ćeliju u Lackwani, gradiću koji ima 19.000 stanovnika. Nije objavljeno hoće li im se suditi kao civilima ili kao nevojnim neprijateljskim borcima, što bi po američkim zakonima omogućilo njihovo pritvaranje na neodređeno vrijeme bez prava na odvjetnika.

Vezane vijesti

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena su u subotu navečer u zračnom napadu na jemensku pokrajinu Bajda, približno 210 km jugoistočno od Sane,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika