13.01.2010. / 15:12

Autor: Andrea Belin

Prehranom pobijedite celulit: 5 najvećih neprijatelja masnih nasaga

Kako bi se zauvijek riješili neželjene narančine kore, pripremajte jela od namirnica koje su bogate željezom, jodom, magnezijem i primjerice, vitaminom C. Osim što ćete iz organizma izbaciti štetne tvari, vremenom ćete pobijediti i celulit

Tijelo bez celulita san je svake ženeTijelo bez celulita san je svake ženeVišak kilograma i celulit najveći su neprijatelji većine pripadnica nježnijeg spola, međutim kako bi ih pobijedili nisu vam potrebni skupocjeni tretmani u kozmetičkim salonima.

Uz neke preinake u prehrani, pobjeda u ovoj poprilično teško borbi je zagarantirana. Jod, magnezij i vitamin C samo su neki od sastojaka namirnica koji pomažu u uklanjanju celulita!

Jod

Nedostatak joda je vrlo rijedak, a može izazvati prekomjerno debljanje, ispadanje kose, tromost i nesanicu. Ukoliko imate takvih problema, pojačajte konzumaciju plodova mora i povrća. Jod blagotvorno utječe na rad živaca i mišića, kožu, zube i nokte.

Magnezij

Osim što pomaže u uklanjanju celulita, magnezij popravlja vid, a koristi se i u prevenciji umora sportaša te kod dijabetesa, povišenog tlaka, migrena i osteoporoze. Magnezijem obiluju orašasti plodovi, žitarice, grah, zeleno lisnato povrće kao što su špinat i blitva, crveno meso i riba.

Jabučni ocat

Samo jedna žlica jabučnog octa razrijeđenog vodom prije glavnog obroka dovoljna je da se ubrza sagorijevanje masnih naslaga, a vremenom nestaje i neželjena narančina kora. Jabučni ocat obiluje magnezijem, fosforom i natrijem, a zna se da su oni neophodni općenito za zdravlje organizma.

Željezo

Osobe koje u organizam ne unose dovoljne količine željeza se brzo umaraju jer im nedostaje kisika. Osim toga usporen je i rad metabolizma. Željezom obiluju voće, povrće, grah, orasi, žitarice, kupus, rajčica, ribe i plodovi mora.

Vitamin C

Odavno je poznato da je vitamin C neophodan za zdravlje svakog organizma, a odličan je saveznik i u borbi protiv celulita. Najviše ga ima u svježem voću, primjerice kiviju, citrusima, kiselim jabukama i bobičastom voću. Želite li se zauvijek riješiti celulita, ove namirnice koristite u svakodnevnoj prehrani.

Vezane vijesti

Riba dva puta tjedno u jelovniku

Riba dva puta tjedno u jelovniku

Svaka osoba morala bi dva puta tjedno jesti ribu, od čega bi jedan obrok morale činiti ribe poput srdela, skuša, pastrve ili lososa jer sadrže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika