14.01.2010. / 11:23

Autor: Dean Sinovčić

Pogledajte foršpan novog filma Romana Polanskog

The Ghost Writer je film Romana Polanskog koji je dovršio dok je boravio u pritvoru u Švicarskoj i bit će premijerno prikazan na festivalu u Berlinu slijedeći mjesec

Pierce Brosnan i Ewan McGregor u sceni filma "The Ghost Writer"Pierce Brosnan i Ewan McGregor u sceni filma "The Ghost Writer"Zahvaljujući činjenici da se redatelj Roman Polanski nalazi u kućnom pritvoru u Francuskoj, njegov novi film «The Ghost Writer» postao je jedan od najiščekivanijih ovogodišnjih filmova. Film je snimljen prema knjizi «The Ghost» Roberta Harrisa koji i koautor scenarija a dovršen je kada je Polanski završio u pritvoru. Koristeći medijsku pompu, organizatori filmskog festivala u Berlinu, koji počinje 11. veljače, odmah su ga uvrstili u svoj program, među filmove koji konkuriraju za glavnu nagradu Zlatni medvjed.

Film «The Ghost Writer» je politički triler u kojem Pierce Brosnan glumi bivšeg britanskog premijera (njegov lik je dijelom temeljen na Tonyju Blairu) dok Ewan McGregor glumi njegovog ghostwritera, čovjeka koji piše njegove memoare. Zaplet nastaje kada se McGregor zainteresira za smrt svog prethodnika.

Polanski je dugo pripremao snimanje ovog filma i prvi odabir za ulogu ghostwritera nije bio McGregor već Nicolas Cage. No, kako je početak snimanja odgađan nekoliko puta tako je McGregor zamijenio Cagea.

Pogledajte foršpan filma:

Vezane vijesti

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Roman Polanski u subotu je u estonskoj prijestolnici Tallinnu osvojio Europsku filmsku nagradu za režiju dok su nagrade za najboljeg glumca i glumicu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika