14.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

TERORIZAM

MESIĆ IZBJEGAO DRUGI ATENTAT


Za vrijeme službenog posjeta hrvatskog predsjednika Stipe Mesića Rumunjskoj otkriven je plan za atentat. Prema pisanju rumunjskog tabloida «Nacional», atentat je trebao biti izvršen za vrijeme Mesićeva obilaska mjesta u kojima žive Hrvati u zapadnorumunjskoj županiji Karaš-Severin. List također tvrdi da je napad na Mesića trebala obaviti grupa «arkanovaca» koja je dva dana prije Mesićeva dolaska u Bukurešt prešla rumunjsku granicu. Na molbu rumunjskog predsjednika Iona Iliescua, Mesić je predstavnike hrvatske manjine primio u Bukureštu.
Ovo nije prvi put da su se u medijima pojavili napisi o planiranju atentata na Mesića. Tako je za Mesićevog nedavnog posjeta Austriji također objavljena informacija o mogućnosti napada na hrvatskog predsjednika ali tu informaciju nitko nije potvrdio. Neki analitičari pretpostavljaju da je motiv eventualnim napadima činjenica da će Mesić svjedočiti pred Haaškim sudom u procesu protiv Slobodana Miloševića.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika