15.01.2010. / 14:29

Autor: Nacionalov anketni tim , Hina

Mesić: Tadić nije prigovarao kada je Biljana Plavšić dočekana kao Ivana Orleanska

"Nije prigovorio svom prijatelju Miloradu Dodiku kada je uz sve počasti dočekao u Beogradu ratnu zločinku Biljanu Plavšić koja je odgovorna za tisuće smrti. Ona je u Beogradu dočekana kao Ivana Orleanska", rekao je Mesić

Stjepan MesićStjepan MesićHrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u petak u Zagrebu da bi srbijanski predsjednik Boris Tadić, koji ne želi doći na inauguraciju novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića ukoliko bude pozvan i kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu, trebao doći kao i svi drugi čelnici iz regije.

"Mislim da bi trebao doći jer je to poziv novoizabranog predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i mislim da je njegovo mjesto tu zajedno s liderima drugih zemalja, a posebno s liderima našeg okruženja", rekao je Mesić novinarima na novogodišnjem primanju za diplomatski zbor.

RH priznala novu realnost

"Ne znam zašto je odustao. Ako je Kosovo u pitanju, mi smo priznali Kosovo jer je bilo konstitutivni element jugoslavenske federacije koje više nema", kazao je dodajući da je nakon neuspjeha pregovora između Srbije i Kosova nastala nova realnost koju je RH priznala.

"Od nas bi bilo licemjerno da priznamo Kosovo, a da ne pozovemo kosovskog predsjednika na inauguraciju", ustvrdio je.

Pomilovani i srpski zločinci

Tadić, nastavlja Mesić, ima osim Kosova i druge prigovore među kojima je ono o smanjenju kazne, a "ne pomilovanju do kraja" hrvatskom osuđeniku za ratni zločin. Mesić je pomilovao Sinišu Rimca, bivšeg pripadnika pričuvnog sastava MUP-a kojem je za jednu godinu umanjio osmogodišnju kaznu na koju je osuđen zbog ubojstva u slučaju "Pakračka poljana".

"Međutim, nije Boris Tadić stavio nijedan prigovor kada sam pomilovao sedmero Srba također osuđenih za ratni zločin. Nije prigovorio svom prijatelju Miloradu Dodiku kada je uz sve počasti dočekao u Beogradu ratnu zločinku Biljanu Plavšić koja je odgovorna za tisuće smrti. Ona je u Beogradu dočekana kao Ivana Orleanska", rekao je Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 15.01.10. 14:50

Bravo Stipe!


registracija
8/4/08

starakajla, 15.01.10. 16:12

pozvan je .Ako ne dođe to je njegova sramota ,a o tome koliko srbi imaju stida bolje ne trošiti rijeći..


registracija
8/1/10

Somebody, 15.01.10. 16:49

Koji je od pomilovanih Srba ubio dijete sa povezom preko ociju? Ako je pomilovao i Srbina osudjenog na 8 godina, sa dokazanim direktnim ucescem u ubistvu dijeteta, onda je Stipe Mesic psihijatrijski slucaj. Mesic olako drzi lekcije Tadicu koji je ipak jedan moderan politicar koji je uveliko pridonio poboljsanju image-a srbije u medjunarodnoj zajednici i za razliku od njega samoga, nije bio jedan od glavnih organizatora zlocinackih bandi i hordi malih sitnih razbojnika i palikuca koji su im bili neophodni za razmontiravanje Jugoslavije po scenariju krvavog zlocinackog pira. Moglo je i drugacije, ali Stipe je sa svojim zlocinackim istomisljenicima Slobodanom, Vojislavom, Gojkom, Franjom i slicnima HTIO da bude kako je bilo. Vrjeme je da se ti stari prevrtljivci poklope usima ako vec nisu crkli.


registracija
7/1/09

maggiore, 15.01.10. 18:10

Bojim se da je Somebody debelo u pravu !!!


registracija
10/1/10

crnogorac, 15.01.10. 19:01

Ovaj Mesic je proslost....treba da se izgubi negdje pod hitno.....nije vise zanimljiv. Njemu je mjesto gdje i Milosevicu! Pod zemljom!


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 15.01.10. 19:38

Mesiću svaka ti vrijedi zlata. Baš me briga što neće na inauguraciju doći predsjednik zemlje osuđene za kršenje konvencije o genocidu!


registracija
14/4/07

sabo, 16.01.10. 00:14

potiskiDjilkos, 15.01.10. 19:38-Djilkoski uvrnutih misli.A jedan takav je rekao:-Koliko mi hrvati treba da pobijemo vas srba,da bismo vam dokazali da nismo braca!
Srbija jeste ???? osuđena za kršenje konvencije o genocidu! Ali Srbija nije svoje gradjane druge nacionalnosti 1/3 pobila,1/3 prevela u drugu-pravu veru, i 1/3 proterala,kao sto je Tudjman sa Mesicem to uradio sa Srbima!? Srbija nije postirala cvece ispod nemackih cizmi pri ulasku istih;-A nije imala ni Jasenovac sa 700 000 pobijenih svojih gradjana !?


registracija
11/1/10

karlovacko, 16.01.10. 06:57

Fala Bogu,Hrvatska polako ali sigurno ide prema boljoj buducnosti,resila se velikh idijota senadera,mesica bandinja........itd.


registracija
30/9/09

davor12345, 16.01.10. 08:35

Uh, jaka šteta ak se ne pojavi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika