16.01.2010. / 09:55

Autor: Nacionalova redakcija

'Javna tajna': Milan Bandić najavio osnivanje nove stranke

Njegovi najbliži suradnici to negiraju, ali cijela priča ponovo nas vraća na početak kampanje za predsjedničke izbore kada je Bandić mjesecima odbijao priznati da će se uključiti u kampanju iako je sve ukazivalo na to

Milan BandićMilan BandićMilan Bandić izgubio je predsjedničke izbore, ali osokoljen s 14 posto glasova koje je dobio u prvom krugu odlučio je svoju političku platformu provoditi kroz novu stranku koju planira uskoro osnovati.

Tome u prilog ide i sastanak koji je održao sa aktivistima koji su ga pomagali u kampanji u restoranu Globus na zagrebačkom Velesajmu i gdje je otvoreno, piše Novi list pozivajući se na tri neovisna izvora, najavio osnivanje stranke. Stranka bi trebala imati hrvatski predznak, ali još uvijek nije odlučeno kako će se točno zvati.

Dva izvora riječkog dnevnika - ljudi koji su u restoranu Globus također bili prisutni - kažu da je poraženi predsjednički kandidat uistinu najavio osnivanje stranke. Pri tom je, naveli su, dodao i da je osnivao i SDP, "stranku u kojoj je danas na djelu boljševizacija".

Njegovi najbliži suradnici to negiraju, ali cijela priča ponovo nas vraća na početak kampanje za predsjedničke izbore kada je Bandić mjesecima odbijao priznati da će se uključiti u kampanju iako je sve ukazivalo na to.

'Ono što je istina, jest da je Bandić okupljenim aktivistima rekao - o narednim potezima se čujemo za tri do četiri tjedna. Kasnije je to svatko tumačio kako je mislio da treba', prenosi Novi list riječi jednoga od Bandićevih suradnika.

Jedan od najbližih Bandićevih suradnika Miodrag Demo, međutm, bio je puno konkretniji te je praktički potvrdio osnivanje stranke.

"Ne znam kako će se stranka zvati, ali sigurno je da će imati hrvatski predznak. Bandić je osnivanje stranke najavio, ali ne znam kad će to točno biti biti. Sve ćemo još vidjeti.", rekao je Demo za Novi list

Vezane vijesti

Deponij Zagrebparkinga premješten na Zagrebački velesajam

Deponij Zagrebparkinga premješten na Zagrebački velesajam

Deponij "pauk" službe Zagrebparkinga za vozila premještena zbog prekršaja, od danas, 4. lipnja u 8 sati, nalazi na novoj lokaciji na Zagrebačkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika