17.01.2010. / 21:40

Autor: Ana Smrečki

Predsjednički izbori: Tko je, uz Josipovića stvarni pobjednik, a tko gubitnik

Šef njegove kampanje Mirando Mrsić za Večernji list tvrdi kako im je bilo svejedno s kojim će od kandidata Josipović ući u drugi krug. Ipak, priznaje da su očekivali oštriju borbu, a ne negativnu kampanju. Što se pak tiče već viđenih marketinških trikova retuširanja, odnosno 'peglanja' fotografija i plakata Ive Josipovića, Mrsić priznaje da ih nije bilo

Jedno od sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HRT-uJedno od sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HRT-uOd drugog kruga predsjedničkih izbora prošlo je točno tjedan dana, koliko Hrvatska ima novog predsjednika. Mediji se nakon analize izbornih rezultata bave novonastalom percepcijom predsjedničkih kandidata u javnosti. Najviše razloga za slavlje, opravdano ima stožer Ive Josipovića. Šef njegove kampanje Mirando Mrsić za Večernji list tvrdi kako im je bilo svejedno s kojim će od kandidata Josipović ući u drugi krug. Ipak, priznaje da su očekivali oštriju borbu, a ne negativnu kampanju. Što se pak tiče već viđenih marketinških trikova retuširanja, odnosno 'peglanja' fotografija i plakata Ive Josipovića, Mrsić priznaje da ih nije bilo.

Gubitnik izbora - Milan Bandić

Gubitnik predsjedničkih izbora, svakako je Milan Bandić na čelu njegova stožera bio je dugogodišnji suradnik Duško Ljuština. On pak tvrdi da je zadovoljan obavljenim poslom, poručujući da strateške odrednice kampanje ipak vode agencije. Ponavlja da Bandićevih 40 posto na predsjedničkim izborima sjajan rezultat i politički kapital.

Iznenađenje ovih izbora je HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang, koji bi se, da nije bilo nezavisnih Bandića, Vidošević, Hebranga, Tuđmana i Jurčevića, prije tjedan dana borio s Josipovićem u drugom izbornom krugu za predsjednika države. Bez obzira na okolnosti, direktor Hebrangove kampanje Ratko Maček zadovoljan je rezultatom. Kaže da je napravljeno sve što se trebalo napraviti te da se Hebrang u ovoj kampanji javnosti prikazao u pozitivnijem svijetlu.

Stožer Dragana Primorca 'pere ruke' od loših rezultata

Šef stožera nezavisnog kandidata Dragana Primorca, Nikica Gabrić poručuje da je u kampanju ušao kao prijatelj. Kao prijatelj 'pere ruke' od loših izbornih rezultata poručujući da su za sve krivi američki savjetnici koji, kako tvrdi imaju školski pristup, a i ne poszanju odnose među našim političarima.

Tu je još i HNS-ova predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić, čiji direktor kampanje Boris Blažeković tvrdi da su u stranci sadržajno zadovoljni tijekom izbora. No, kaže da je teško podnio to što Pusić nije ušla u drugi krug. Ipak, Pusić je u javnosti doista promijenila uštogljenu sliku profesorice i političarke. Građani su je mogli vidjeti u izdanju u kakvom je viđaju njeni kolege, suradnici i prijatelji - obrazovanu, dovitljivu i simpatičnu.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika