26.07.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

AUSTRALIJA

AUSTRALIJA ĆE IGNORIRATI PRIJETNJE TERORISTIČKIH SKUPINA

AUSTRALIJA ĆE IGNORIRATI PRIJETNJE TERORISTIČKIH SKUPINA

Australija će ignorirati prijetnje skupine koja tvrdi da je europsko krilo al-Qaide, koja je u priopćenju objavljenom na web stranici najavila da će napasti Australiju ukoliko ne povuče svoje vojnike iz Iraka, objavili su u ponedjeljak australski dužnosnici. Australski premijer John Howard kazao je da su terorističke skupine ohrabrene odlukama Španjolske i Filipina o povlačenju trupa iz Iraka, te da Australija neće pregovarati s teroristima. «Vjerujem da će se velika većina australskog stanovništva s nama složiti», rekao je premijer Howard novinarima u Sydneyu. Isto mišljenje dijeli i Australski ministar vanjskih poslova Alexander Downer, koji je u ponedjeljak za australski radio ponovno izjavio da su španjolska i filipinska odluka ohrabrile terorističke skupine. «Ono što su oni napravili u ta dva slučaja je popuštanje zahtjevima terorista. U ovim okolnostima, ako popustite zahtjevima terorista, tada ih ohrabrujete da nastave sa svojom strategijom», rekao je Downer.
Skupina koja se naziva europskim ogrankom al-Qaide upozorila je i Poljsku i Bugarsku da će pretrpjeti krvoproliće ukoliko ne povuku svoje snage iz Iraka. Ni Europske vlade, kako se čini, ne namjeravaju popustiti pred teroristima.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika