26.07.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

IRAK

SADAM U ZATVORU PIŠE POEZIJU I OBRAĐUJE VRT

SADAM U ZATVORU PIŠE POEZIJU I OBRAĐUJE VRT

Svrgnuti irački predsjednik Sadam Husein vrijeme u zatvoru provodi pišući poeziju i čitajući Kuran, izjavio je irački državni tajnik za ljudska prava Bahtiar Amin za britanski list The Guardian. “Jedna od njegovih pjesama govori o Georgeu Bushu ali ja je nisam imao vremena pročitati”, kazao je ministar Amin, izjavivši da se bivši irački predsjednik, kojega je posjetio prošle subote, osim poeziji posvetio i čitanju Kurana. Prema Aminu, u slobodno vrijeme koje provodi izvan ćelije Sadam Husein obrađuje vrt. “Brine se za nekoliko grmića, a jednu je palmu ogradio zidom od sitnog bijelog kamenja”, dodao je Amin. Irački državni tajnik za ljudska prava ocijenio je i da je Sadam Husein dobrog zdravlja, te da se čak malo i udebljao nakon dijete tijekom koje je odbijao jesti masnu hranu.
Bivšem iračkom predsjedniku i jedanaestorici dužnosnika njegova režima trebao bi suditi Posebni irački sud za zločine protiv čovječnosti. Postoji mogućnost da presuda bude smrtna kazna, koju je u Iraku ponovno uvela nova vlada.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika