26.07.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SAD

PROSVJEDI U BOSTONU UOČI DEMOKRATSKE KONVENCIJE

PROSVJEDI U BOSTONU UOČI DEMOKRATSKE KONVENCIJE

Dan uoči Demokratske konvencije u Bostonu, na kojoj će delegati Demokratske stranke službeno nominirati senatora Johna Kerryja za demokratskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, u središtu grada okupilo se stotinu demonstranata prosvjedujući protiv rata u Iraku i drugih pitanja. Najbrojniji su bili anti-ratni prosvjednici, a veliki broj je bio i onih koji su prosvjedovali protiv pobačaja.
Iz sigurnosnih razloga zračni prostor nad Bostonom čuvaju borbeni zrakoplovi, u okviru pojačanih mjera sigurnosti. Dužnosnici kažu da su za osiguravanje konvencije angažirani dodatni brodovi Obalne straže, te da su ugrađene posebne kamere, a 65 kilometara gradskih cesta bit će blokirano. Troškovi pojačanih mjera sigurnosti iznosit će oko 60 milijuna dolara. Međunarodna zračna luka Logan ograničit će broj letova.
Na konvenciji, koja će trajati četiri dana, demokrati će senatora Kerrya predstaviti javnosti kao ratnog veterana s dva desetljeća iskustva u Senatu, te će pokušati pobiti kritike republikanaca da je njihov kandidat preliberalan i da nema čvrsta uvjerenja. Senator Kerry najavljuje da će se usredotočiti na pristupačnu zdravstvenu skrb, jaku vojsku i dobre odnose s drugim zemljama.
Predsjednik Bush provest će tjedan na svojem ranču u Teksasu, a predizbornoj kampanji će se vratiti nakon demokratske konvencije.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika