20.01.2010. / 17:54

Autor: Hrvoje Šimičević

Tadić ne dolazi u Zagreb, iz Josipovićeva stožera poručili: Biti će prilike za suradnju

Novi hrvatski predsjednik odgovorio je u jučerašnjem intervjuu za Blic na taj ultimatum, rekavši kako 'ne želi da mjera odnosa Srbije i Hrvatske budu odnosi sa trećim zemljama', naznačivši na taj način kako ne planira raditi kopromise po tom pitanju

Srbijanski predsjednik Boris Tadić na kraju sigurno neće nazočiti inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, stoji na portalu B92, a ta je potvrda došla odmah nakon što je iz Kosova potvrđena informacija da će na zagrebačku manifestaciju doći tamošnji predsjednik Fatmir Sejdiju, piše B92.

To je, podsjećamo bio i glavni razlog zbog kojeg je srpska diplomacija u posljednjih nekoliko dana uvjetovala Tadićev dolazak u Zagreb, a sada je izgleda donesena i konačna odluka.

Novi hrvatski predsjednik odgovorio je u jučerašnjem intervjuu za Blic na taj ultimatum, rekavši kako 'ne želi da mjera odnosa Srbije i Hrvatske budu odnosi sa trećim zemljama', naznačivši na taj način kako ne planira raditi kopromise po tom pitanju.

To su portalu Nacional.hr tijekom današnjeg dana dodatno potvrdili iz Josipovićeva stožera. Glasnogovornica Danica Jurišić Spasović rekla je kako gorenavedeni Josipovićev citat i dalje vrijedi 'kada je riječ o g. Tadiću'. "U tijeku su pripreme za inauguraciju novoizabranog predsjednika RH Ive Josipovića. Vjerujemo da će i nakon svečane prisege biti prilike za daljnu suradnju", rekla je glasnogovornica Jurišić Spasović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
20/1/10

Lloyd, 20.01.10. 18:04

Sto reci? Bandic jeste los do bola, samo cini mi se da po nacionalnu sigurnost ne bi bio los, problem je sto su Hrvati izgleda izabrali svog Chamberlaina, a svi znamo kako je njegova politika prema fasistima zavrsila.


registracija
20/1/10

Lloyd, 20.01.10. 18:10

Sto zelim reci? Jeste regionalna suradnja vazna i jako potrebna. Problem je taj sto lideri cesto zaborave jednu osnovnu stvar. Za pomirenje su potrebne koncesije agresora. Ako agresor non stop demantira agresiju, izmislja, laze, proglasava te ustasom, lobira na sve nacine u svijetu protiv tebe, bez obzira tko sjedi u agresorskom glavnom gradu, vrijeme nije za opsrost Srbiji i Srbima. Postavlja se pitanje da li su Hrvati oprostili Srbima, tj. da li su se Srbi odrekli fasisticke ideologije velike Srbije? Ne, niposto, samo su promijenili nacin ostvaranja. Znaci jos je rano za oprost Srbiji.


registracija
20/1/10

zovi011, 20.01.10. 18:32

Lloyd,
cudo si, stvarno... Kakva mrznja i zadojenost prikrivene toboze trezvenoscu...


registracija
30/12/08

csiki, 20.01.10. 20:46

Lloyd, istina ponekad boli Hrvatska zeli da zaboravi NDH ali ne ide jer je to sramota stose ne zaboravlja!


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 20.01.10. 21:40

Lloyd,
Imaš pravo, nije vrijeme da se oprašta, ja još nisam čuo iz Beograda da su rekli: "Oprostite nam."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika