20.01.2010. / 21:00

Autor: Gazeta , Totalsport

Gebrselassie u Dubaiju lovi svjetski rekord vrijedan milijun dolara

Veliki etiopski atletičar Haile Gebrselassie najavio je kako će u petak u Dubaiju pokušati srušiti vlastiti svjetski rekord u maratonu. Dodatni razlog dali su mu organizatori, obećavši mu milijun dolara bonusa ako uspije u svome naumu

Haile GebrselassieHaile GebrselassieVeliki etiopski atletičar Haile Gebrselassie najavio je kako će u petak u Dubaiju pokušati srušiti vlastiti svjetski rekord u maratonu. Dodatni razlog dali su mu organizatori, obećavši mu milijun dolara bonusa ako uspije u svome naumu.

U prvoj utrci u 2010. godini 36-godišnji Gebrselassie će pokušati nadmašiti rekord od dva sata, tri minute i 59 sekundi, koji je postavio 2008. godine u Berlinu.

- Za postavljanje svjetskog rekorda u maratonu sve mora biti savršeno. Ove se godine čini da je takvo što moguće - kazao je Etiopljanin.

Ukoliko uspije u svojoj namjeri, bit će mu to već 27. svjetski rekord u karijeri.

- Ako srušim svjetski rekord, bit će to nešto posebno. A ako ne uspijem, što se može. Morat ću misliti na sljedeći maraton - zaključio je Gebrselassie koji je i lani pobijedio u Dubaiju, ali ga je kiša spriječila u lovu na svjetski rekord.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika