16.09.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

AUSTRALIJA – MORE

SPAŠENI NAKON 14 DANA NA SPLAVI

...

SPAŠENI NAKON 14 DANA NA SPLAVI
SYDNEY: Pukim slučajem u posljednji trenutak spašena su dvojica australskih ribara, koji su 14 dana proveli na malom splavi na površini Pacifika. Vlasnik malog ribarskog broda Steven Wong zajedno s još jednim ribarom isplovio je 1. rujna iz jedne ribarske luke na Zlatnoj obali, koja se nalazi na istočnoj obali Australije, 800 kilometara sjeverno od Sydneya. Istog dana bili su prisiljeni napustiti ribarski brodić, koji se zapalio i potonuo. Oni su ostali na maloj splavi, sa samo dvodnevnim zalihama hrane i vode.

Budući da su bili daleko od obale izvan pomorskih putova na mjestu gdje nije bilo drugih ribarica znali su da je mala vjerojatnost da će na njih smjesta naići neki prolazeći brod, pa su racionalizirali svoje zalihe hrane i vode, nadajući se da će možda netko, kada će vidjeti da se nisu u luku vratili na vrijeme, organizirati potragu, te ih naći, ali se ništa takvog nije dogodilo. Nakon 14 dana na moru počeli su gubiti nadu kada je sasvim slučajno na njih – 60 kilometara od obale – naišao jedan mali trgovački brod. Bili su već potpuno dehidrirali i na kraju snaga. Prebačeni su u bolnicu na kopnu, gdje liječnici kažu da će se potpuno oporaviti. Predstavnik Obalne straže izjavio je da je njihovo spasenje čisto čudo, jer je njihova splav bila tako mala i takve boje da se uopće nije vidjela niti iz aviona, niti sa broda.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika