21.01.2010. / 22:55

Autor: Totalsport

Dream Team iz 1992. kolektivno u Hall of Fame

Ne bude li senzacionalnog iznenađenja, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država s Olimpijskih igara u Barceloni 13. će kolovoza ove godine ući u Kuću slavnih

Bird, Magic i Jordan u Barceloni na OI 1992.Bird, Magic i Jordan u Barceloni na OI 1992.Ne bude li senzacionalnog iznenađenja, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država s Olimpijskih igara u Barceloni 13. će kolovoza ove godine ući u Kuću slavnih.

Finaliste klase 2010. Hall of Fame će objaviti 12. veljače u Dallasu tijekom All-Star vikenda. Očekuje se da će zdanje u Springfieldu rasprostrti crveni tepih najboljoj košarkaškoj momčadi koja je ikad istodobno bila na parketu, olimpijskim pobjednicima Igara 1992. godine. U legendarnom finalu istih SAD je pobijedio Hrvatsku predvođenu Draženom Petrovićem 117-85.

Osim sa suigračima, pojedinačno bi svoje mjesto u Kući slavnih trebali dobiti Karl Malone i Scottie Pippen, članovi originalnog Dream Teama.

U momčadi su još bili Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, John Stockton, Clyde Drexler, Pat Ewing, Chris Mullin, David Robinson i Christian Laetner.

Sastav je vodio prošlog svibnja preminuli Chuck Daly, koji tijekom cijelog turnira niti jednom nije pozvao minutu odmora.

Svečanost primanja bit će održana 13. kolovoza premda je običaj da se održava u prvim danima rujna. Razlog pomicanja unaprijed Svjetsko je prvenstvo u Turskoj, koje se igra od 28. kolovoza do 12. rujna, odnosno pripreme za njega.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika