22.01.2010. / 15:06

Autor: Andrea Belin

Saznajte kako na jednostavne načine produžiti životni vijek

Osim bogatog seksualnog života, postoje još neka pravila kojih se morate pridržavati ukoliko vam je cilj živjeti duže. Prije svega obratite pažnju na prehranu, a zatim se pozabavite i nekim drugim životnim segmentima, primjerice osobama koje vas okružuju

Najprije obratite pažnju na prehranuNajprije obratite pažnju na prehranuStručnjaci neprestano upozoravaju da je uz male preinake u prehrani i promjene nekih životnih navika itekako moguće utjecati na životni vijek.

Svakodnevno ispijanje alkohola, unošenje ogromnih količina nikotina i masne hrane negativno utječe na svaki organizam, a slična je situacija i kod osoba koje se izoliraju od društva. Saznajte kako na jednostavan način produžiti životni vijek!

Umjerenost u jelu

Iako je preporučljivo da svakodnevno konzumirate hranu u tri obroka, stručnjaci smatraju da umjesto za stolom, večernje sate možete provesti, primjerice u kinu, kazalištu ili društvu prijatelja. Dobro se najedite za doručak, a glavni obrok prakticirajte u kasnim popodnevnim satima. Umjesto kave, dan započnite zelenim čajem.

Zdrava hrana

Ukoliko vam je cilj živjeti duže, restorane brze prehrane izbjegavajte u širokom krugu. Svoj frižider obogatite svježim voćem i povrćem, a osim toga pojačajte konzumaciju ribe i ribljih proizvoda. Bolje ćete se osjećati i ako ćete se redovito baviti nekom fizičkom aktivnošću jer ona blagotvorno utječe na organizam svake osobe.

Družite se

Ako ste često depresivni ne bi bilo loše da obratite pažnju na osobe s kojima se svakodnevno družite. Pesimistične osobe koje već godinama ne vide nikakav smisao u životu, u većini slučajeva su glavni krivci takvog stanja kod svojih bližnjih. Dakle, družite se s onim osobama u čijem društvu ćete se dobro osjećati i koji će vas tjerati da živite život punim plućima.

Dovoljno sna

Nakon napornog radnog dana, organizmu je potreban odmor, a šest do osam sati sna, tvrde stručnjaci, neophodno je za zdravlje svakog čovjeka. Ukoliko želite živjeti duže, obratite pažnju i da svaku večer legnete u krevet isto vrijeme.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika