27.01.2010. / 09:44

Autor: Ivica Medo

Futsal, četvrtfinale hrvatskog Kupa: Nacional razbio Potpićan u Labinu 7:0

U prvoj utakmici četvrtfinala hrvatskog Kupa Nacional je u Labinu porazio aktualnog prvaka Hrvatske Potpićan s visokih 7:0

Korab MorinaKorab MorinaU prvoj utakmici četvrtfinala hrvatskog Kupa Nacional je u Labinu porazio aktualnog prvaka Hrvatske Potpićan s visokih 7:0.

Od samog početka Nacional krenuo u ofenzivu prema vratima domaćina. Obrana domaćina popušta već u 2. minuti kada Kujtim Morina pogađa za 0:1. U 17. minuti Nacional povećava prednost preko Roberta Grdovića, a na asistenciju Koraba Morine i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku preslika pritiska Nacionala iz prvog dijela urodila je pogotkom Nenea u 23. minuti koji lob udarcem na asistenciju Josipa Sutona pogađa za 3:0. U 31 minuti Kujtim Morina i Nene izigravaju obranu domaćina i iz te akcije Kujtim Morina postiže svoj drugi a četvrti gol Nacionala na utakmici za veliku prednost od 4:0.

Na novi pogodak Nacionala čekalo se samo tri minuta kada Tihomir Novak udarcem sa oko devet metara pogađa suprotni kut vratara domaćih za 5:0, a minuti kasnije Tihomir Novak ponovno pogađa za velikih 6:0. Nakon toga Potpićan uvodi vratara-igrača a Korab Morina krade jednu loptu zadnoj liniji Potpićana i postavlja konačnih 7:0.

Nacional je u ovoj utakmici nastupio bez Capara, Marinovića i Humara koji su ozlijeđeni. a novoprodošli Grcić i Šimurina imaju pravo nastupa tek na sljedećoj utakmici.

Nakon 5:0 u prvenstvenom srazu, bila je ovo druga visoka pobjeda Nacionala ove sezone u Labinu protiv momčadi koja ga je prošle sezone iznenađujuće svladala u finalu 1. HMNL.

Trener Nacionala Tiago Polido u potpunosti je bio zadovoljan igrom svoje momčadi:

"Potpuna koncentracija na ovu utakmicu rezultirala je visokom pobjedom moje momčadi koja je u svom segmentima igre odigrala besprijekorno. Za tri dana slijedi novi susret sa Potpićanom u prvenstvu i ovaj susret treba zaboraviti. U petak ćemo u momčadi imati Grcića i Šimurinu i bit ćemo još jači, ali na žalost opet ćemo biti bez ozlijeđenih Capara, Humara i Marinovića", zaključio je trener Nacionala.

POTPIĆAN 98 A.B.S. - NACIONAL 0:7 (0:2)

POTPIĆAN 98 A.B.S.: Didlović, Zahtila, Lalić, Novoselac, P.Drndić, Kosir, K.Drndic, Kljunić, Pantila, Radusin, Hoxha. Trener: Zoran Peruško

NACIONAL: Stojkić, Razniček, Nene, Suton, Ko.Morina, Ku.Morina, Grdović, Novak, Šestić. Trener: Tiago Polido

STRIJELCI: 0:1 Ku. Morina 2', 0:2 Grdović 17', 0:3 Nene 23', 0:4 Ku. Morina 32', 0:5 Novak 35', 0:6 Novak 37', 0:7 Ko. Morina 40'

OSTALI REZULTATI PRVIH ČETVRTFINALNIH UTAKMICA HRVATSKOG KUPA:


INERO – BRODOSPLIT INŽ. 3:3
Strijelci: 1:0 Jurjević 4', 2:0 Gudelj-Velaga, 2:1 Tomičić 10', 2:2 Banić 30', 2:3 Jose Geilson Da Silva 32', 3:3 Jurjević 36'.
RENAULT AUTO KREŠO – PORTO TOLERO 4:4
Strijelci: 0:1 Družijanić 8', 1:1 Suvajac 16', 2:1 Hertl 18', 2:2 Malić 27', 3:2 Vincelj 29', 3:3 Vuković 30', 3:4 Vučković 35', 4:4 Hertl 40'.
KIJEVO KNIN – MEJAŠI (DANAS)

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika