27.01.2010. / 12:49

Autor: Hrvoje Šimičević

'Sušec je dobrodošao na Prisavlju, ali kao bivši djelatnik HTV-a u mirovini'

"Božo Sušec je dobrodošao na HTV, ali prije toga mora zatražiti jednodnevnu propusnicu, koja je predviđena za posjetitelje. Odlaskom u prijevremenu mirovinu i Sušec je postao dio te populacije", kaže Družijanić

"Božo Sušec može doći na HTV kad god to želi. Samo više ne kao zaposlenik, već u svojstvu umirovljenika, i u najmanju ruku čovjeka koji je svojim radom zadužio ovu kuću", rekao je u razgovoru za Nacional.hr glasnogovornik nacionalne dalekovidnice Danko Družijanić, nakon što je u današnjem izdanju jednih dnevnih novina osvanuo naslov 'Sušecu zabranili ulaz na HTV-u?'.

Neugodno iznenađenje

Priča oko navodne zabrane ulaska poznatog sportskog komentatora u prisavsku zgradu, u kojoj je radio 42 godine, inicirana je prije nekoliko dana. Sušeca je naime dočekalo neugodno 'iznenađenje' kada je došao na portu HTV-a: Identifikacijska elektronička kartica mu nije radila i zbog toga tehnički nije mogao ući u zgradu. Sušec se, kako nam ističu izvori iz HTV-a, zbog toga jako uvrijedio, iako mu je uzrok 'neispravnosti' kartice bio dobro poznat - on je nedavno umirovljen na vlastiti zahtjev, te je morao znati da će mu propusnica kojom se do sada služio biti poništena.

400 tisuća kuna otpremnine

"Božo Sušec je bio među 225 HTV-ovih zaposlenika koji su otišli u povlaštenu mirovinu, te je pritom dobio 400 tisuća kuna otpremnine. Pošto je umirovljen, njegov matični broj više nije u registru formalnih zaposlenika, pa mu je zbog toga elektronička kartica automatski istekla", kaže Družijanić.

Bez prava na honorarni rad

Prema izvorima s Prisavlja, Sušec je unatoč samoinicijativnom odlasku namjeravao nastaviti raditi na nekim sportskim projektima HTV-a. No, problem je što temeljem nedavne odluke novog Ravnateljstva HTV-a, bivši radnici na Prisavlju koji su u mirovinu otpravljeni s otpremninom, više nemaju pravo honorarno raditi na toj televiziji, kao ni na elektroničku karticu koja je predviđena za zaposlenike. Odluka je donesena na prijedlog Programskog vijeća, čiji su članovi prigovorili mogućnosti da ljudi u prijevremenoj mirovini s bogatom otpremninom i dalje rade kao honorarci na HTV-u.

"Božo Sušec je dobrodošao na HTV, ali prije toga mora zatražiti jednodnevnu propusnicu, koja je predviđena za posjetitelje. Odlaskom u prijevremenu mirovinu i Sušec je postao dio te populacije", kaže Družijanić.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

registracija
16/1/10

blaise, 30.01.10. 00:04

Niti Sušec niti bili tko drugi nije mogao raditi 42 godine raditi u ' prisavskoj zgradi' jer ona prije toliko godina nije ni postojala. Ovo nije cijepanje dlake, nego podsjećanje da u novinarstvu činjenica mora biti činjenica a ne slobodna asocijacija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika