28.01.2010. / 11:06

Autor: Hrvoje Šimičević

Kiril Džajkovski oduševio Aquarius

U svojoj bogatoj karijeri Kiril je radio glazbu za film, televiziju i kazalište, a često surađuje s poznatim glazbenicima diljem svijeta. Nedavno je najavio da će se u nadolazećim mjesecima vratiti na rad u nekoliko filmskih projekata, odnosno, po njegovim riječima, biti će zaokupljen 'filmskom magijom'

Foto: Nacionalova arihivaFoto: Nacionalova arihivaKada prosječni posjetitelj koncerta Kirila Džajkovskog stoji u redu za kupovanje ulaznice, on unaprijed zna da neće pljunuti sto i nešto kuna uzaludno. Ova je teza po tko zna koji puta potvrđena sinoćnjim jarunskim koncertom.

U (doslovno) prepunom Aquariusu, prostoru koji je doduše dimenzijama nešto 'manji' od dvorane Cibona ili T-Mobile INmusic festivala (gdje je Kiril održao svoje zadnje hrvatske koncerte), pionir balkanske elektronike priuštio je posjetiteljima dva i nešto sata svoje osebujne kombinacije balkanskih melosa i elektronske glazbe. Uz standardni prateći sastav Sedzuk Orchestra, Kiril je ovaj puta u Zagreb doveo MC-a i pjevača Ras Tweeda, koji je među ostalima sudjelovao na njegovom posljednjem albumu.

Što se tiče same set liste, multitalentirani glazbenik iz Makedonije predstavio je svojevrsni presjek bogate karijere, koja je začeta još u 90-im godinama. Nije izostalo ni predstavljanje najnovijeg albuma, s kojeg je Kiril odsvirao singl 'Raise up your hand', kao ni komercijalno najuspješnijih singlova poput skladbe 'Jungle Shadow' koja je u soundtracku za film 'Shadow'.

Za one koji ne znaju, Džajkovski je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda 'Leb i sol'. U svojoj bogatoj karijeri Kiril je radio glazbu za film, televiziju i kazalište, a često surađuje s poznatim glazbenicima diljem svijeta. Nedavno je najavio da će se u nadolazećim mjesecima vratiti na rad u nekoliko filmskih projekata, odnosno, po njegovim riječima, biti će zaokupljen 'filmskom magijom'.

Vezane vijesti

Tvorci ritma metropole pobijedili su narodnjake

Tvorci ritma metropole pobijedili su narodnjake

Nastupima dvadesetak zagrebačkih DJ-eva klub Aquarius će od četvrtka do subote (od 19. do 21. siječnja) proslaviti svoj 20. rođendan. U prigodnom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika