28.01.2010. / 22:48

Autor: Ana Smrečki

Počinje suđenje za aferu Kamioni: Prvi puta na optuženičkoj klupi bivši ministar

«Apsolutno sam uvjeren da nisam kriv, jer sam postupao sukladno ovlastima i onome što mije prezentirano kao logično rješenje, stoga se nemam čega bojati», izjavio je Rončević nakon posljednjeg pripremnog ročišta novinarima ispred Županijskog suda na zagrebačkom Zrinjevcu

Bivši ministar obrane Berislav RončevićBivši ministar obrane Berislav RončevićPočinje suđenje bivšem ministru obrane u Sanaderovoj Vladi Berislavu Rončeviću u aferi Kamioni. Prvi je to slučaj u povijesti hrvatskog pravosuđa da se jedan visoki državni dužnosnik našao na optuženičkoj klupi. Postupak je pokrenut i protiv njegovog pomoćnika Ive Bačića. USKOK ih tereti da su oštetili državni proračun za oko 10 milijuna kuna. Pred Županijskim sudom u Zagrebu nekoliko su puta izjavili da nisu krivi.

Rončević i Bačić: 'Nismo krivi'

«Apsolutno sam uvjeren da nisam kriv, jer sam postupao sukladno ovlastima i onome što mije prezentirano kao logično rješenje, stoga se nemam čega bojati», izjavio je Rončević nakon posljednjeg pripremnog ročišta novinarima ispred Županijskog suda na zagrebačkom Zrinjevcu.

Zanimljivo, kaže da si nikada neće oprostiti što je prošle godine u Saboru kao zastupnik HDZ-a digao ruku za novi Zakon o kaznenom postupku, jer smatra da se radilo o političkom procesu. «U ovom predmetu USKOK i njegovi nalogodavci postavili su se potpuno neprofesionalno, postavši instrumentarij jednog političkog progona», pojasnio je Rončević.

Sudski postupak vodi sutkinja Smiljanić

Prije pet godina, cijelu je priču u svojoj predsjedničkoj kampanji pokrenuo još aktualni predsjednik Stjepan Mesić. Rončević pak na klupu za svjedoke Mesića neće pozvati ni kao aktualnog, ni kao bivšeg predsjednika države, jer mu zamjera što je 'povjerovao u neprovjerene informacije, a nikada nije želio saznati stvarnu istinu'.

Postupak vodi sutkinja Jasna Smiljanić, koja je u javnosti postala zapažena po osuđujućom presudama profesorima Prometnog fakulteta u aferi Indeks I.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika