29.01.2010. / 15:05

Autor: Andrea Belin

Vikend dijeta: Riješite se 3 kilograma u samo 2 dana

Višak kilograma i celulit najveći su neprijatelji većine žena, međutim ukoliko pripazite na namirnice i pojačate fizičku aktivnost, tijekom subote i nedjelje možete postići savršenu liniju

Mršavite zdravoMršavite zdravoPosljednja dva dana u tjednu problematična su za sve žene koje se bore s viškom kilograma jer teško koja može odoljeti izležavanju na krevetu uz prepun stol grickalica i slatkiša. Međutim, uz neke preinake u prehrani i pojačanu fizičku aktivnost, za vikend je moguće izgubiti i do nekoliko kilograma!

Prehrana

Grickalice
Njima je teško odoljeti, naročito u večernjim satima dok sa svojom boljom polovicom sjedimo pred televizorom. No, jeste li znali da jedna vrećica čipsa sadrži 204 kalorije? Ako želite smršaviti, takve namirnice izbjegavajte u širokom krugu.

Slatkiši
Osim čipsa, ne bi smjeli konzumirati ni slatkiše jer svaka čokoladica sadrži otprilike 300 kalorija. Vjerujemo da im je tijekom "onih" dana u mjesecu teško odoljeti, međutim želite li smršaviti, provjerite kalorijsku vrijednost na omotu.

Zeleni čaj
Već su i neka istraživanja potvrdila da je zeleni čaj jedan od najboljih saveznika u borbi s viškom kilograma jer sastojci ovog napitka pomažu u sagorijevanju kalorija.

Fizička aktivnost

Čišćenje
Ukoliko to niste činili do sada, očistite svaki kutak vašeg doma jer ćete cijelo vrijeme biti u pokretu što će vam pomoći u borbi s viškom kilograma, a osim toga ćete razveseliti i svoje ukućane.

Vožnja biciklom
Ova aktivnost korisna je za sve dijelove tijelo, a posebno za stražnjicu i noge. U sat vremena potrošiti ćete oko petsto kalorija. Ako niste u kondiciji, vozite bicikl deset minuta duže i učinak će biti isti.

Pranje automobila
Sve je više ljudi koji svoje automobile peru u praonicama, no ne bi bilo loše da ovaj put to učinite kod kuće. Osim što ćete izgubiti kalorije, uštedjeti ćete i nešto novca.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika