03.08.2004. / 00:00

Autor: Vid Jeraj

HRVATSKA

50 NOVIH HRVATSKIH VOJNIKA ODLAZI ZA KABUL

U utorak, 3. kolovoza u 10,00 u vojarni «Croatia» u Zagrebu održana je metodsko-pokazna vježba 4. voda vojne policije koji se upućuje u mirovnu misiju u Afganistan. Zamjenik načelnika glavnog stožera OS RH general pukovnik Slavko Barić 50-orici je vojnika poručio da hrvatska Vlada želi proširiti misiju. Misija bi u kasnijem razdoblju obuhvaćala i formiranje medicinskog osoblja, hrvatski časnici bili bi instruktori afganistanskih policijskih snaga, dok će Ministarstvo vanjskih poslova i hrvatski Sabor odlučiti hoće li hrvatski predstavnici sudjelovati i u stožeru.
«Odlazite u zemlju koja se priprema za demokratske izbore, koji će potvrditi novu demokratsku vladu. Dio vaše zadaće je pitanje sigurnosti provođenja izbra i u tom smislu zastupate interese Hrvatske i hrvatskih oružanih snaga.» istaknuo je general Barić.
U nastavku je zapovjednica voda poručnica Vlasta Zeković predstavila vojnu opremu i vozni park koji će biti na raspolaganju 4. vodu vojne policije. Među 39 djelatnika voda biti će i 10 dobro obučenih alpinista za savladavanje gorskih masiva u okolici Kabula. Poručnica Zeković dala je i kratku izjavu za medije:
«Vrlo sam smirena uoči odlaska, imam na raspolaganju vrlo kvalitetne i obučene vojnike, koji su prošli šest mjeseci obuke i imaju svu potrebnu opremu. Pridružit ćemo se međunarodnim vojno-redarstvenim snagama u Afganistanu, gdje ćemo asistirati u uspostavi demokratske vlade. Imamo odlično ratno iskustvo u odnosu na ostale zemlje, jer one nisu ratovale, osim što su sudjelovale u mirovnim misijama.»

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika