04.02.2010. / 23:08

Autor: Ana Smrečki, Hina

Linić demantira Nacional: Nemam što reći na smiješne optužbe špijunskog podzemlja

Tvrdi da se istrage protiv SDP-a daju u javnost, a onda godinama drže u ladicama i izvlače za dnevnopolitičke potrebe. Time se, poručuje pokušava stvoriti balans s aferama koje se vežu uz HDZ-ove dužnosnike

Zoran Milanović i Slavko LinićZoran Milanović i Slavko LinićSDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić opovrgnuo je napise koje smo mogli čitati u novom broju Nacionala da je kao potpredsjednik koalicijske vlade Ivice Račana pomogao Hypo banci da jeftino dođe do vrijednih nekretnina u Hrvatskoj. Novinarima je u Saboru odgovorio da ne postoji ni jedna afera vezana za poslovanje Hrvatskoga fonda za privatizaciju dok mu je bio na čelu. «Na te smiješne optužbe špijunskog podzemlja nemam što reći», poručio je Linić.

Stvara se balans u aferama između HDZ-a i SDP-a

Tvrdi da se istrage protiv SDP-a daju u javnost, a onda godinama drže u ladicama i izvlače za dnevnopolitičke potrebe. Time se, poručuje pokušava stvoriti balans s aferama koje se vežu uz HDZ-ove dužnosnike. Linić je reagirao i na tvrdnje iz našeg tjednika da se SDP zbog umješanosti u aferu Hypo protivi imenovanju Mladena Bajića za treći mandat na čelu Državnog odvjetništva.

Sve za stabilnost bankarskog sustava

Linić to opovrgava te pojašnjava kako je smatrao da je Klagenfurtu siguran vlasnik Hypo banke, zbog čega je bio uvjeren da neće biti problema s poslovanjem u Hrvatskoj. «Tu sam vidio borbu za stabilnost bankarskog sustava u Hrvatskoj», pojašnjava Linić. Ističe da ga je ponašanje BLB-a u Austriji, kao i prije u slučaju Riječke banke, razočaralo 'jer je BLB opet kao kukavica pobjegao od problema'. Ipak, poručuje da nazočnost te banke nije bila štetna za Hypo banku u Zagrebu.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika