11.02.2010. / 14:34

Autor: Marko Ćustić

EBRD za 4 milijuna eura postao suvlasnik Geofota

'Od danas nisam vlasnik cijele grupe. Nije ni primjereno da jedna osoba bude vlasnik toliko velike kompanije. Geofoto Grupa je sada preuzela obvezu od svakog eura EBRD-ova ulaganja stvoriti pet i pol eura tijekom idućih nekoliko godina', izjavio je većinski vlasnik Geofota Zvonko Biljecki

Potpisivanje ugovora između Geofota i EBRD-a u Esplanadi (Foto: Matea Vrčković)Potpisivanje ugovora između Geofota i EBRD-a u Esplanadi (Foto: Matea Vrčković)Geofoto grupa potpisala je ugovor s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kojom je EBRD ušao u manjinsko vlasništvo Grupe s ulaganjem od 4 milijuna eura. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Geofota Zvonko Biljecki te stariji bankari iz EBRD-a Matteo Perone i Hrvoje Crnogorac, danas u 13 sati u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Biljecki je na potpisivanju izjavio: "Od danas nisam vlasnik cijele grupe. Nije ni primjereno da jedna osoba bude vlasnik toliko velike kompanije. Geofoto Grupa je sada preuzela obvezu od svakog eura EBRD-ova ulaganja stvoriti pet i pol eura tijekom idućih nekoliko godina."

Ugovor je potpisan na sedam godina. Geofoto Grupa je vodeća svjetska kompanija na području geodezije i geoinformatike, a EBRD je s 2,2 milijarde eura ulaganja najveći strani ulagač u Hrvatskoj.

Ulaganje EBRD-a iskoristit će se za daljnje širenje kompanije diljem jugoistočne Europe, financiranje nabave nove opreme i inovativnih geoinformatičkih proizvoda, što će omogućiti kompaniji udovoljavanje rastuće potražnje za njezinim uslugama u Hrvatskoj i regiji.

Geofoto za 2012. planira inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO). Na tom projektu surađuje s InterCapitalom, vodećom nezavisnom hrvatskom investicijskom grupacijom, koja je i savjetovala Geofoto tijekom pregovora s EBRD-om.

Vezane vijesti

Porast investicijskog interesa, pad BDP-a

Porast investicijskog interesa, pad BDP-a

Međunarodne financijske institucije zainteresirane su za projekte u Hrvatskoj, posebice u infrastrukturi i energetici, a na Hrvatskoj je da te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika