11.02.2010. / 15:23

Autor: Hrvoje Šimičević

Petrač jutros u tajnosti preseljen u Bjelovar

Petrač će od sada zatvorsku kaznu odrađivati u jednom od 5 najnapučenijih hrvatskih zatvora zatvorenog tipa, što je prema riječima njegovog odvjetnika dodatna kazna za njegovog klijenta

Hrvoje Petrač, koji je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, jutros je iz pulskog zatvora u tajnosti preseljen u Bjelovar, potvrdio je portalu Nacional.hr njegov odvjetnik Velimir Došen. Prema njegovim riječima, preseljenje je započelo jutros u 8, a u bjelovarski je zatvor Petrač dovezen oko 12 sati. Zanimljivo je da Došen na početku nije znao da je njegov klijent preseljen, već je to doznao potpuno slučajno, preko Petračeve supruge Alice.

Kako doznajemo, njegov iznenadni premještaj neizravno je potaknut stegovnim postupkom koji je prije tri dana pokrenut protiv njega, zato jer se rukovao s Fikretom Abdićem. Petraču je zbog toga prijetila samica, a kako kaže njegov odvjetnik, do premještaja je došlo tek nakon što je Petrač odustao od žalbe na tu odluku.

"Zanimljivo je da su nam u Upravi za zatvorski sustav odobrili premještaj tek nakon što je Petrač odustao od žalbe za najnoviji stegovni postupak koji je protiv njega pokrenut zbog rukovanja. O tome smo jučer obavjestili Upravu, nakon čega je uslijedilo preseljenje, iako su nam prije toga rekli da Petrača neće moći premjestiti sve dok cjelokupni stegovni postupak ne bude pravomoćan", kaže Došen

Petrač će od sada zatvorsku kaznu odrađivati u jednom od 5 najnapučenijih hrvatskih zatvora zatvorenog tipa, što je prema riječima njegovog odvjetnika dodatna kazna za njegovog klijenta. "Petrač je izdržao više od pola zatvorske kazne, pa je na taj način stekao pravo na izdržavanje kazne u poluotvorenom ili otvorenom tipu kaznionice", kaže Došen.

Podsjetimo, tijekom listopada prošle godine, čelnik pulske kaznionice je podnio zahtjev Upravi za zatvorski sustav za premještaj Hrvoja Petrača i to, zbog 'organizacijsko-tretmanskih razloga'. Mjesec dana prije toga zahtjeva Petrač je zaradio prvu stegovnu mjeru, nakon što je službenik zatvora u Puli uhvaćen kako mu u svojem uredu daje da se koristi službenim telefonom.

Nije nepoznanica da sam Petrač posljednjih četiri mjeseca priželjkuje premještaj iz Pule, a molbu za njegovo preseljenje u poluotvoreni ili otvoreni tip zatvora je u međuvremenu poslala i Petračeva supruga, kojoj je rečeno da obitelj to više nema pravo tražiti.

Došen ističe kako će i dalje pokušavati ishodovati blaže uvjete izdržavanja preostale Petračeve zatvorske kazne.

Vezane vijesti

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Hrvoje Petrač i Ivan Mateković, pravomoćno osuđeni zbog otmice sina bivšeg generala i pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika