12.02.2010. / 14:43

Autor: Boris Bilas

DORH istražuje Zdravka Mamića zbog prijetnji novinaru Nacionala

Mamić je Jelinića verbalno napao, koristeći teške riječi, psovke i prijetnje uz izraženu agresivnu gestikulaciju. U pokušaju fizičkog nasrtaja na Jelinića, Mamića su spriječila dvojica zaštitara AKD zaštite

Zdravko MamićZdravko MamićOpćinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu naložilo istražne radnje protiv Zdravka Mamića zbog prijetnji koje je uputio novinaru Nacionala u emisiji Otvoreno Mislava Togonala 21. siječnja ove godine.

Kako stoji na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u kaznenom predmetu protiv Zdravka Mamića postoji osnovana sumnja "na učin kaznenog djela prijetnje iz čl. 129. st. 1. i 3. Kaznenog zakona, odnosno da je 21. siječnja 2010. neposredno nakon televizijske emisije Otvoreno, u cilju da ustraši i uznemiri novinara zbog napisa u tjedniku u kojem piše, u dva mu navrata uputio riječi prijetećeg sadržaja".

Podsjetimo, Mamić je Jelinića napao nakon emisije koristeći pogrdne riječi, psovke i prijetnje uz izraženu agresivnu gestikulaciju. U pokušaju fizičkog nasrtaja na Jelinića, Mamića su spriječila dvojica zaštitara AKD zaštite. Incident se dogodio pred dvadesetak svjedoka.

U emisiji Otvoreno govorilo se o namještanjima nogometnih utakmica, o čemu je Nacional pisao u svom tiskanom izdanju od 19. siječnja ove godine.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika