12.02.2010. / 15:25

Autor: Hina

Blagi pad dobiti ThyssenKruppa u prvom poslovnom tromjesečju

ThyssenKrupp ostvario je svega četiri milijuna eura manju dobit u prvom poslovnom tromjesečju

Ekkehard D. Schulz, predsjednik Uprave ThyssenKurppaEkkehard D. Schulz, predsjednik Uprave ThyssenKurppaNjemački proizvođač čelika ThyssenKrupp AG izvijestio je u petak o padu neto dobiti u prvom poslovnom tromjesečju za 2,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, usprkos rastu potražnje zahvaljujući sniženim cijenama.

Dobit kompanije sa sjedištem u Duesseldorfu iznosila je 164 milijuna eura u razdoblju od rujna do prosinca 2009., u usporedbi sa 168 milijuna eura u istom razdoblju prethodne godine. Iako je dobit blago smanjena, nadmašila je očekivanja analitičara.

Kompanija je također prvi puta zaključila tromjesečje s dobiti od kraja prosinca 2008., budući da je bila suočena s troškovima preustroja i utjecajima recesije u svjetskom gospodarstvu na industriju čelika.

Prihodi su joj u prvom poslovnom tromjesečju pali za 19 posto na gotovo 9,4 milijarde eura, u usporedbi s 11,5 milijardi eura u odgovarajućem razdoblju prethodne godine.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika