13.02.2010. / 11:09

Autor: Vladimir Radičević

Vladin 'report' iz Dallasa: Magic me oduševio, a Wilkins se sjetio Dražena

Glavni urednik Superkošarke Vladimir Radičević za Nacional.hr izvještava s All-Star vikenda u Dallasu. Razgovarao je sa slavnim Magicom Johnsonom i Dominiqueom Wilkinsom, bivšim super starovima NBA lige, a dugačak intervju imao je i sa zvijezdom New Orleans Hornetsa Chrisom Paulom

Magic Johnson i Vlado Radičević, glavni urednik SuperkošarkeMagic Johnson i Vlado Radičević, glavni urednik SuperkošarkePetak je bio najvažniji dan za novinare na NBA All-Star vikendu. U puna tri sata organizatori iz najsnažnije lige na svijetu u prelijepom hotelu Hyatt Regency - gdje odsjedaju sve zvijezde i igrači - ugurali su sve moguće sudionike.

Cijeli cirkus je započeo u 11 sati po lokalnom vremenu predstavljanjem 19 kandidata za memorijalnu Kuću slavnih u Springfieldu, a završio je oko 14 sati intervjuima s igračima Istočne konferencije.
Kakva je to strka i hvatanje za što bolju poziciju za stolom zaista je nemoguće opisati. Primjerice, na prošlogodišnjem All-Star vikendu u Phoenixu riskirao sam i puno ranije zauzeo sam mjesto za stolom na kojem je bila oznaka KOBE BRYANT.

Minute su prolazile a Bryanta nije bilo. No, kao što stara poslovica kaže 'tko riskira profitira'. Bryant je zakasio oko 35 minuta, ali je zato vrlo opširno odgovarao na sva naša pitanja i zadovoljan sam se vratio u Zagreb.

Intervju s Kobeom i Chrisom Paulom

Ove godine bilo je još bolje jer nitko nije kasnio i svaka je minuta bila iskorištena. Osim intervjua s Bryantom, koji je stigao u Dallas iako zbog ozljede neće igrati (užasno mu je žao što neće igrati pred 100.00 ljudi da bude dio povijesti, rekao mi je ), napravio sam odlične razgovore sa zvijezdom New Orleans Hornetsa Chrisom Paulom (također neće igrati zbog ozljede), zatim najboljim igračem Miami Heata Dwyaneom Wadeom, a uspio sam uhvatiti i LeBrona Jamesa iako je oko njega bila gužva kao da je pola Pekinga došlo pozdraviti najvišeg i najboljeg Kineza u NBA-u Yao Minga.

Mladi igrač Chicago Bullsa Derrick Rose prisjetio se kako je kao klinac obožavao u rodnom Chicagu gledati Tonija Kukoča. Prisjetio se i nekih njegovih utakmica i odmah mi je nekao - postao simpatičniji.
Naravno, sve te razgovore - a pričalo se između ostalog o Svjetskom prvenstvu koje se ove godine igra u Turskoj (SAD je za one koji ne znaju u istoj skupini s Hrvatskom!) - sad treba lijepo napisati i jedan po jedan objaviti u magazinu Superkošarka.

No, treba naći mjesta i za NBA velikane Magica Johnsona i Dominiquea Wilkinsa s kojima sam duže od sat vremena razgovarao. Magic me po tko zna koji puta oduševio svojom otvorenošću dok je Wilkins kao navijen govorio o svojoj karijeri, novim zvijezdama NBA lige te danima kad je zajedno sa Stojkom Vrankovićem igrao za grčki Panathinaikos. Sjetio se i Dražena Petrovića za kojeg mi je rekao 'da je jedna od najboljih igrača koje je ikada vidio na bekovskoj poziciji'. Ako to kaže jedan od najvećih strijelaca NBA lige svih vremena - onda to ima itekakvu težinu.
Wade je najviše vremena potrošio na pitanja vezanima uz njegov odlazak iz Miami Heata ili pak dolazak LeBrona Jamesa u Miami. Iako je tek veljkača čini se kako se već sada - pet mjeseci prije početka prijelaznog roka - počelo 'kuhati nešto veliko'.

Chris Paul i Vladimir RadičevićChris Paul i Vladimir RadičevićObzirom da je u petak bila kineska Stara godina bilo je zanimljivo gledati (agresivne) kolege s Istoka kako se laktare i bore za poziciju te od gotovo svakog igrača pokušavaju kamerom snimiti kako svim gledateljima u Kini čestitaju Novu godinu (ne na engleskom naravno).
Naravno, simpatične ili bolje rečeno zgodne kineske novinarke nisu mogli odbiti i svako od NBA zvijezda to je s užitkom i uz smiješak napravio.

Atraktivne novinarke iz Italije

Osim u live prijenosu za Kinu pozdravljali su tako NBA igrači u kamere navijače u Gabonu, Togu, Izraelu...
Iz Italije su recimo stigle dvije atraktivne novinarke i bez problema su Kobea Bryanta - koji je osam godina živio s roditeljima u Italiji dok mu je otac igrao košarku - napravile intervju za TV - na talijanskom jeziku.

To što smo mi ostali okolo za to vrijeme 'samo zujali' dok je Kobe pričao talijanski nije ih bilo briga.
OK, razumljivo je da su oko Nowitzkog bili većinom njemački novinari pa je tako Nowitzki odgovarao na materinjem jeziku. Slično je bilo i sa centrom Lakersa Pau Gasolom koji je uživao razgovarajući s novinarima na španjolskom jeziku. Šteta što Hrvatska nema svog All-Star igrača da i mi dođemo na svoje te postavimo pitanja na hrvatskom. Samo da se pravimo važni, a razumiju nas tek neke kolege iz bivše države koje smo ovdje sreli.

Od poznatijih faca susreo sam bivši komentatorski NBA dvojac s OBN televizije Edina i Mirzu koji sada rade u Beogradu za program Arena sport. Kažu da im je super i da Arena sport ima u planu doći uskoro i u Hrvatsku. Za ljubitelje sporta svakako dobra vijest.

Pa neka netko kaže da košarka nije globalni sport.
Svaka čast nogometu ili rukometu, ali ovako nešto moguće je samo na NBA All-Star vikendu!

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika