14.02.2010. / 08:00

Autor: Vladimir Radičević

Vladin 'report' iz Dallasa: Kobe Bryant pohvalio ideju naslovnice Superkošarke

Glavni urednik Superkošarke Vladimir Radičević izvještava za Nacional.hr s All-Star vikenda u Dallasu. Ovaj put je razgovarao s Kobeom Bryantom, najvećom zvijezdom LA Lakersa, koji je u posljednjem broju Superkošarke na naslovnici zajedno s Michaelom Jordanom

Vladimir Radičević i Kobe Bryant, glavni urednik Superkošarke i najveća zvijezda LA LakersaVladimir Radičević i Kobe Bryant, glavni urednik Superkošarke i najveća zvijezda LA LakersaIako nekima zvijezda LA Lakersa Kobe Bryant, najbolji košarkaš današnjice, već pomalo ide na živce 'jer je non-stop u medijima' njegova pojava na NBA All-Star vikendu u Dallasu izazvala je pravi stampedo novinara.

Iako ga muče tri ozljede (kažiprst desne ruke, leđa i lijevi gležanj) Bryant je ipak odlučio doći u Dallas kako bi odradio sponzorske obveze (većinom za NIKE koji ga godinama prati) a naravno nije zaobišao ni jednosatno druženje s novinarima u Hayatt Regency hotelu.

Kao i svaki puta do sada, a radio sam intervju s Bryantom nekoliko puta u mojoj novinarskoj karijeri, Bryant je strpljivo odgovarao svih 60 minuta. Kapa do poda Bryantu jer, iskreno, baš i nije običaj da se najbolji NBA igrači druže redovito s novinarima (primjerice Michael Jordan radije je plaćao novčanu kaznu nego dolazio na ta druženja). Ako su k tome još ozlijeđeni, radije vrijeme, kada traje All-Star vikend, provode s obitelji ili prijateljima ili na nekog egzotičnom i toplom mjestu. No, Bryant je jedan jedini i poseban!

Bryant obožava nogomet

Nakon što smo ga 'izrešetali' svim mogućim pitanjima, od ovogodišnjeg All-Stara i njegove ozljede, nogometa koji obožava, preko nastupa za SAD na Svjetskom prvenstvu u Turskoj pa do pitanja mogu li Lekersi ove godine obrane titulu prvaka - zanimljivo je bilo čuti i njegovu prognozu tko će pobjediti u subotu u natjecanju u zakucavanjima.

"Shannon Brown sigurno. Ne samo zato što je moj suigrač, nego zaista mislim da Shannon ima najveći repertoar nevjerojatnih zakucavanja kojima će oduševiti žiri", rekao je Bryant koji je svojedobno još kao tinjedžer pobjedio na istom natjecanju.

Dakle, kad to kaže majstor zakucavanja onda mu vjerujemo na riječ.

Na kraju sam Bryantu pokazao novi broj magazina Superkošarka na kojem je na naslovnici njegova fotografija te manja Michaela Jordana uz apel 'Kobe Bryant kao JORDAN'. Objasnio sam mu kako imamo veliku temu o tome kako je njegova igra vrlo slična Jordanovoj i kako nam je to potvrdio njegov trener Phil Jackson. Uz to sam dodao kako je o njemu lijep komentar dao i Toni Kukoč koji je ipak odigrao puno utakmica zajedno s Jordanom u petorci.

Kobe je bio oduševljen idejom, naslovnicom (bravo dizajneru Vedranu koji je to lijepo osmislio!) i naravno da je pozirao s magazinom Superkošarka u rukama. Ali o svemu tome - uz obilje novih fotografija - više u novom broju Superkošarke koji zlazi 1. ožujka.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika