16.02.2010. / 13:23

Autor: Hina

Teva ponovno u plusu u četvrtom tromjesečju 2009.

"Integracija poslovanja Barra pridonijela je rastu prodaje na svim geografskim područjima Teve, posebice u SAD-u, Rusiji, Poljskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj", priopćila je kompanija

Teva će dioničarima isplatiti veću dividenduTeva će dioničarima isplatiti veću dividenduIzraelska farmaceutska kompanija Teva Pharmaceutical Industries izvijestila je u utorak da je u četvrtom tromjesečju 2009. ponovno poslovala s dobiti zahvaljujući 25-postotnom rastu prihoda od prodaje lijeka za multiplu sklerozu i integraciji Barr Pharmaceuticalsa.

Najveći proizvođač generičkih lijekova u svijetu ostvario je u posljednja tri mjeseca prošle godine neto dobit u visini 379 milijuna dolara, odnosno 42 centa po dionici, u usporedbi s gubitkom od 694 milijuna dolara ili 88 centi po dionici u istom razdoblju godine ranije.

Integracija Barra pridonijela rastu prodaje

Ako se izuzmu izvanredne stavke, neto dobit iznosila je 847 milijuna dolara. Dobit po 'razvodnjenoj' dionici povećana je za 18 posto i iznosila je 94 centa, u skladu s prosječnom prognozom analitičara.

Prihodi su bili u visini 3,8 milijardi dolara i bili su 33 posto viši nego u istom razdoblju godinu ranije, i to zahvaljujući integraciji Barra.

"Integracija poslovanja Barra pridonijela je rastu prodaje na svim geografskim područjima Teve, posebice u SAD-u, Rusiji, Poljskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj", priopćila je kompanija.

Snažan poticaj rezultatima dao je i 25-postotni rast prihoda od prodaje lijeka za multiplu sklerozu Copaxonea, na 747 milijuna dolara.

Teva je također najavila da će dioničarima isplatiti 17 posto veću dividendu, od 18,7 centi po dionici.

U vrijeme zatvaranja burze Nasdaq u petak poslijepodne Tevina je dionica dosegnula vrijednost od 58,86 dolara.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika