16.02.2010. / 17:20

Autor: Andrea Belin

Dobar glas daleko se čuje: O Muzeju prekinutih veza pisao i NY Times

Najviše pažnje privukao je mobitel marke Nokia zamotan u celofan u čijem opisu stoji: "Trajalo je 300 dana. Dao mi je svoj mobitel, kako ga više ne bih mogla zvati"

Foto: nytimes.comFoto: nytimes.comMuzej prekinutih veza koji još uvijek nema svoj prostor u Zagrebu, ali je zato dobio prostor u uglednom američkom New York Timesu.

Projekt koji su pokrenuli Dražen Grubiša i Olinka Vištica nakon što su prekinuli svoju vezu 2006. godine. Od tada pa do danas izložba je posjetila 12 zemalja, što u Europi, a što u Americi i Aziji i svaki put izazvala odušvljenje posjetitelja.

NY Times istaknuo je kako sa svakog gostovanja Muzej prekinutih veza odlazi sa novim eksponatima, jer posjetitelji daruju svoje uspomene. Autor teksta posebno je istaknuo nekoliko izložbenih primjeraka koji su privukli najviše pozornosti tijekom prošlotjedne izložbe u Istanbulu.

Najviše pažnje privukao je mobitel marke Nokia zamotan u celofan u čijem opisu stoji: "Trajalo je 300 dana. Dao mi je svoj mobitel, kako ga više ne bih mogla zvati".

Među neuobičajenim predmetima su i pramenovi crvene kose koje je jedna djevojka iz Makedonije odrezala u trenutku bijesa kada joj je propala ljubavna veza. Bočica ispunjena suzama koje je isplakala jedna Njemica također je jedan od zanimljivijih detalja na ovoj izložbi.

"Svjedočim koliko je ljudima teško odreći se stvari koje sa sobom još uvijek nose energiju dvoje ljudi, ali jednom kada je poklone, oslobođeni su prošlosti i imaju priliku za novi početak", objašnjavao je Grubiša.

Možda će promoviranje Muzeja u jednom od uglednih američkih dnevnika koji se čita diljem svijeta potaknuti gradske oce u Zagrebu da pokrenu rješavanje pitanja prostora za Muzej prekinutih veza.

Vezane vijesti

Japan nije odustao od kandidature za OI 2020

Japan nije odustao od kandidature za OI 2020

Japan i dalje razmatra mogućnost kandidature za Olimpijske igre 2020. godine unatoč trenutnoj krizi u kojoj se nalazi zemlja nakon razornog potresa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika