17.02.2010. / 07:56

Autor:Nacionalov anketni tim , Hina

Torcidin Koji K: U Splitu spaljen 'Kerum' zbog primitivizma

Na završetku sedmodnevna Spli'skog krnjevala večeras su u odvojenim događanjima spaljena dvojica krnja - drveni lik "Podravkina pivca" i maskota s likom splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

"Torcida" i udruga Spli'ski krnjeval nisu se složili da jednotjedna karnevalska zbivanja u Splitu organizira gradska uprava te su sinoćnji završetak karnevala, kako su objasnili njihovi predstavnici, organizirali bez cenzure i pod motom "Koji K".

Predstavnici "Torcide" i Spli'skog krnjevala su prije spaljivanja više od sat vremana nosili maskotu s Kerumovim likom od bivšega Hajdukova igrališta, Starog placa, kroz Marmontovu ulicu i duž cijele rive do Matejuške. Za to vrijeme na razglasu je puštana presuda, kako je rečeno, neovisne i slobodne karnevalske republike koja je za krnju, kojeg treba spaliti, odabrala gradonačelnika Keruma. Keruma se pritom teretilo za primitivizam, ksenofobiju, kafanske tučnjave, primitivni balkanski kapitalizam...

Pri spaljivanju krnje - Keruma na Matejušci organizatori su klicali izrugujući Keruma da ima veliku glavu te pozivali predsjednika Hajduka Joška Svagušu, koji je na tu dužnost imenovan na Kerumov prijedlog, da podnese ostavku.

Foto: Mario Strmotić

Vezane vijesti

Željko Kerum (prvi s lijeva) - Pixsell

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Pretplatite se na izdanja NCL Media Grupe