17.02.2010. / 11:20

Autor: Hina

Pad konsolidirane tromjesečne dobiti indijskog Tata Steela

Izvršni direktor Tata Steel Europea Kirby Adams kazao je da su tržišne okolnosti i dalje otežane u Europi, gdje će slabost u građevinskom sektoru nastaviti predstavljati izazov za tu industriju

Tata Steel zabilježio je čak 42 postotni pad kvartalne dobitiTata Steel zabilježio je čak 42 postotni pad kvartalne dobitiIndijski Tata Steel, osmi po veličini proizvođač čelika u svijetu, izvijestio je o 42-postotnom padu konsolidirane tromjesečne dobiti, uključujući rezultate britanske jedinice Corus.

U tri mjeseca do kraja prosinca konsolidirana neto dobit umanjena je na 4,72 milijarde rupija (102 milijuna dolara), s 8,13 milijardi u istome tromjesečnom razdoblju godine ranije.

Rezultat je ipak uvelike nadmašio tržišna očekivanja da će konsolidirana neto dobit u trećem fiskalnom tromjesečju za tu kompaniju iznositi 1,8 milijardi rupija.

Pad dobiti zbog pada cijena čelika

Neto prihodi istodobno su umanjeni 21 posto na 262,02 milijarde rupija.

Takve rezultate tvrtka pripisuje niskim cijenama čelika. "Prosječne prodajne cijene čelika bile su niže u cijeloj grupi", stoji u priopćenju te kompanije.

Izvršni direktor Tata Steel Europea Kirby Adams kazao je da su tržišne okolnosti i dalje otežane u Europi, gdje će slabost u građevinskom sektoru nastaviti predstavljati izazov za tu industriju.

Na domaćem, indijskom tržištu potražnja za čelikom porasla je za 22 posto a u ovoj se godini očekuje njezin rast na ukupno 64 milijuna tona, što je osam puta više u odnosu na prošlu godinu, i to zahvaljujući gradnji infrastrukture.

Vezane vijesti

Indijski Tata Steel izvijestio o konsolidiranom neto gubitku

Indijski Tata Steel izvijestio o konsolidiranom neto gubitku

Osmi po veličini u svijetu proizvođač čelika indijski Tata Steel priopćio je da je u protekloj fiskalnoj godini zabilježio konsolidirani neto gubitak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika