18.02.2010. / 16:00

Autor: Totalsport

ZOI, sanjkanje i snowboard: Braća Linger obranila zlato, White opet najbolji

Bratske posade osvojile su zlatnu i srebrnu medalju u sanjkaškim dvosjedima na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Prvo su mjesto obranili Austrijanci Andreas i Wolfgang Linger. Amerikanac Shaun White obranio je naslov olimpijskog pobjednika u snowboardu, u disciplini halfpipe

Shaun WhiteShaun WhiteBratske posade osvojile su zlatnu i srebrnu medalju u sanjkaškim dvosjedima na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Prvo su mjesto obranili Austrijanci Andreas i Wolfgang Linger.

Olimpijski pobjednici iz Torina potvrdili su kvalitetu i na stazi u Whistleru. Dvije su vožnje završili za minutu i 22.705 sekundi, ostavivši iza sebe latvijsku braću Andrisa i Jurisa Šicsa za 0.264 sekunde. Do bronce su dosanjkali Nijemci Patric Leitner i Alexander Resch.

Braća Andreas (28) i Wolfgang (27) Linger su tek drugi dvosjed koji je osvojio dva olimpijska zlata zaredom. Prije njih je to uspjelo Nijemcima Hansu Rinnu i Norbert Hahnu, 1976. i 1980.

Pobjeda Austrijanaca ujedno znači da Nijemci nisu uspjeli kompletirati tri sanjkaška zlata u Whistleru, ali su ukupno u tri discipline uzeli čak pet medalja.

ZOI, snowboard: White ponovno najbolji

Amerikanac Shaun White obranio je naslov olimpijskog pobjednika u snowboardu, u disciplini halfpipe.

Velika 23-godišnja zvijezda američkog sporta, koja je jednako vješta i na skateboardu, dobila je najveće ocjene sudaca u obje serije akrobacija na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

White je iza sebe ostavio godinu dana mlađeg Finca Peetua Piiroinena, te sunarodnjaka Scotta Laga. Piiroinen je svojoj zemlji donio prvu medalju na ovim Olimpijskim igrama.

ZOI, sanjkanje, dvosjed (m):

1. Andreas Linger , Wolfgang Linger (Aut) 1:22.705

2. Andris Šics, Juris Šics (Lat) +0.264

3. Patric Leitner, Alexander Resch (Njem) +0.335

ZOI, snowboard, halfpipe (m):

1. Shaun White (SAD) 48.4

2. Peetu Piiroinen (Fin) 45.0

3. Scott Lago (SAD) 42.8

...

Vezane vijesti

Foto: Snowboarderi prošetali špicom i najavili nadolazeću snježnu sezonu

Foto: Snowboarderi prošetali špicom i najavili nadolazeću snježnu sezonu

Iako zbog toplog vremena snijega nema ni na vidiku, ljubitelji snowboarda odlučili su najaviti snježnu sezonu koja je pred nama. Odjeveni u punu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika