19.02.2010. / 17:16

Autor: Totalsport

ZOI: Roditelji šokirali australsku olimpijsku pobjednicu

Australska 23-godišnja snowboarderica Torah Bright, osvajačica zlatne medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru u disciplini halfpipe, striktno je svojim roditeljima ''zabranila'' dolazak u Kanadu

Australska 23-godišnja snowboarderica Torah Bright, osvajačica zlatne medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru u disciplini halfpipe, striktno je svojim roditeljima ''zabranila'' dolazak u Kanadu.

Međutim, mama Marion i tata Peter oglušili su se na zahtjev svoje kćeri. Šest sati vozili su se u automobilu do Sydneyja, još 20 u zrakoplovu za Kanadu, samo da bi na vrijeme stigli uživo pogledati svoju Torah, koja nije slovila kao glavni favorit, iako je bila najveća australska nada za medalju na ovim Igrama.

Sigurno su roditelji gutali knedle nakon prve finalne vožnje, u kojoj je njihova kćer bila na posljednjem mjestu sa samo 5.9 bodova. Međutim, u obzir se uzima samo bolji od dva nastupa u finalu, a u drugoj vožnji je Torah Bright svoj posao odradila besprijekorno, prikupila 45 bodova i okitila se zlatnom medaljom!

Bright je, tako, osvojila prvu zlatnu medalju za Australiju na ovim Igrama, a tek četvrtu uopće, u povijesti na Zimskim Olimpijskim igrama, te je prekinula dominaciju Amerikanki u ovoj disciplini.

Tek nakon što je isplakala suze radosnice i primila brojne čestitke za uspjeh karijere, među ostalima i onu brata i trenera Bena, u publici je zamijetila mamu i tatu!

- Rekla sam im da ne dolaze, da ih trebam na svom vjenčanju, a ne na natjecanju. Naravno da su došli - komentirala je presretna Torah.

Došli su, kao što će doći i na vjenčanje svoje kćeri 3. lipnja u Salt Lake Cityju.

Mama Marion otkrila je pravu dramu koja se odvijala u apartmanu Brightovih večer prije natjecanja.

- Čuli smo njezin glas, znali smo da dolazi i nismo joj htjeli pokvariti iznenađenje. Stoga smo se sakrili u kupaonicu, a ona je čak ušla u spavaću sobu. Uspjeli smo se nekako odšuljati.

Torah Bright je, inače, članica Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana (poznatija kao Mormonska crkva).

- To je za mene, jednostavno, način života. Ja ne pijem alkohol ili kavu, ne pušim i nemam seks prije braka - objasnila je.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika