19.02.2010. / 14:52

Autor: Boris Bilas

Rođendanski poklon: Željku Sačiću sud ukinuo pritvor

"Istraga ide dalje i ima još dosta svjedoka koje treba saslušat, ali to više nije problem Sačića u pritvoru nego Sačića na slobodi", rekao je Hodak za nacional.hr

Željko Sačić od danas više nije u pritvoruŽeljko Sačić od danas više nije u pritvoruŽeljko Sačić, bivši zamjenik šefa specijalne policije Mladena Markača iz vremena Oluje, koji je osumnjičen za ratni zločin u selu Gruborima nakon vojne akcije "Oluje" 1995. u ovim trenucima bi trebao biti pušten na slobodu nakon što je gotovo dva mjeseca proveo u pritvoru.

Tu informaciju za nacional.hr potvrdio je i Sačićev odvjetnik Zvonimir Hodak.

"Sud je donio rješenje o ukidanju pritvora i Sačić će od danas biti na slobodi. Međutim, on i dalje ostaje prvoosumnjičeni u ovom predmetu", kazao nam je Hodak.

Hodak nam je rekao kako je odluka o puštanju Sačića donesena jer je su saslušani svi svjedoci koji su se odnosili na njega te više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke.

"Istraga ide dalje i ima još dosta svjedoka koje treba saslušati, ali to više nije problem Sačića u pritvoru nego Sačića na slobodi", rekao je Hodak za nacional.hr.

Zanimljivo kako je puštanje iz zatvora svojevrstan dar Željku Sačiću, budući da je ovom bivšem zamjeniku zapovjednika specijalne policije baš danas i rođendan.

Podsjetimo, Sačić je uhićen 17. prosinca prošle godine, a zajedno s njim u pritvoru su bili i Frano Drlja, Božidar Krajina, Berislav Garić i Igor Beneta koji će za razliku od Sačića još neko vrijeme provesti iza rešetaka.

Vezane vijesti

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Politolog Darko Petričić podnio je kaznenu prijavu protiv bivšega hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića zbog lažnog iskaza na sudu vezanog uz novac… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 19.02.10. 16:58

Ovo je poklon svim iskrenim domoljubima i onima koji nisu zaboravili doprinos spec policije u domovinskom ratu.Podrška mr.Sačiću,a sramota Hrvatskoj.Zar smo zaboravili da i general Markač već plaća Hašku cijenu istih optužbi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika