17.08.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SAD

SAD ODBILE PRIZNATI CHAVEZOVU POBJEDU

SAD ODBILE PRIZNATI CHAVEZOVU POBJEDU

Sjedinjene Države odbile su priznati rezultat referenduma, kojim je mandat venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza potvrđen do kraja 2006. godine. Pritom su zatražile brzu i transparentnu istragu o optužbama venezuelanske oporbe, koja tvrdi da su rezultati referenduma rezultat prijevare. Naime, iako su promatrači iz Centra Carter, bivšeg američkog predsjednika Jimmyja Cartera i Organizacije američkih država (OAS) u ponedjeljak potvrdili Chavezovu pobjedu, State Department u utorak je obznanio da službeni Washington nije spreman prihvatiti njihove zaključke.
Promatrači Cesar Gaviria, koji predvodi OAS i Jimmy Carter odbacili su optužbe venezuelanske oporbe o izbornoj prijevari, dok je istovremeno Chavez u Caracasu optužio oporbu da slijedi «plan za destabilizaciju» protiv njegovog režima, odbijajući prihvatiti njegovu pobjedu referendumu.
“To je jedinstven svijet gdje čelnici oporbe ne žele prihvatiti rezultat izbora. Ti čelnici nisu na visini birača koji su rekli “da”, izjavio je Chavez.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika