25.02.2010. / 15:47

Autor: Hrvoje Šimičević

Kromanjonac ne odustaje: Petrina poslao ministra Mlakara u 'pičku materinu'

Da bi sve skupa formalizirao, Petrina je poslao fax i premijerki Jadranki Kosor, upitavši je: "Dokle mislite trpjeti u Vladi ovakve lažove i prevarante? Mislite li s ovakvim ministrima promijeniti stanje u Hrvatskoj?"

Stipe PetrinaStipe PetrinaKontroverzni načelnik Općine Primošten Stipe Petrina poslao je ovih dana ministra Uprave Davorina Mlakara preko službenog faksa u pičku materinu, nazvavši ga usputno 'nesposobno skupo plaćenim kretenčinom'. Ovaj fax, na čijem zaglavlju uredno stoji službena oznaka primoštenske općine a ispod same 'čestitke' načelnikv potpis - koji je odaslan premijerki Jadranki Kosor i medijima - pismena je kulminacija višemjesečnih napora Stipe Petrine da postane vijećnik u Županijskoj skupštini, premda resorno ministarstvo, odnosno država smatra kako obzirom na Zakon o izboru članova predstavničkih tijela ne može obnašati obje funkcije.

Što misli o stavu države, Petrina je pokazao odmah u lipnju prošle godine, kada je zajedno sa stotinjak robusnih istomišljenika upao na šibensko-kninsku skupštinu, s namjerom da silom konzumira mandat vijećnika. Međutim, ni ti mu se napori nisu previše isplatili. Petrinu je naime prema zakonskim odredbama zamijenio slijedeći pojedinac s njegove Nezavisne liste, premda on sam i dalje nije odustao o svoga nauma. Da je tomu tako, svjedoči i višemjesečna prepiska koju je Petrina vodio sa ministarstvom Uprave, želeći im objasniti kako on zapravo 'ima pravo' na obje spomenute funkcije, te da Ministarstvo na čijem je čelu Mlakar cijelo vrijeme primjenjuje dvostruke kriterije u njegovom slučaju.

Štoviše, kada se Ministarstvo pismenim putem očitovalo po ovom pitanju, Petrina je na jednako civiliziran način sažeo fax državnom tajniku Pavlu Matičiću, čiji necenzurirani dijelovi glase otprilike ovako: "Goni se u trista pički materii, ti i svi koji na svaki način pokušavate opravdati nacističke ispade divljaka koji kradu moj mandat županijskog vijećnika Šibensko-kninske županije', te, 'Dokle ti i debili koji vodite ovu zemlju mislite raditi ovakva sranja?'

Da bi sve skupa formalizirao, Petrina je poslao fax i premijerki Jadranki Kosor, upitavši je: "Dokle mislite trpjeti u Vladi ovakve lažove i prevarante? Mislite li s ovakvim ministrima promijeniti stanje u Hrvatskoj?" Podsjetimo, posljednji Stipin kromanjonski izlet u javnost nije bio jedini takve vrste. Naime, 2005. Petrina je tadašnjeg ministra obrazovanja Dragana Primorca također poslao u pičku materinu zbog tadašnjih problema u lokalnoj školi.

Vezane vijesti

Premijerka otvorila knjižnicu koja nije spremna na rad

Premijerka otvorila knjižnicu koja nije spremna na rad

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je Narodnu knjižnici i čitaonicu u Ogulinu koja nije spremna za rad, ustanova je nakon posjeta premijerke,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 25.02.10. 23:13

Fin neki čovjek.
Jel' se tako odnosi i prema turistima?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika