28.02.2010. / 09:28

Autor: Totalsport

ZOI, brzo klizanje: Momčadsko zlato Kanađanima, žensko ekipno zlato Njemicama

Jedanaesto zlato Kanadi, domaćinu Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, donijeli su brzi klizači koji su pobijedili u momčadskoj dohvatnoj utrci

Mathieu Giroux, Lucas Makowsky, Denny MorrisonMathieu Giroux, Lucas Makowsky, Denny MorrisonJedanaesto zlato Kanadi, domaćinu Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, donijeli su brzi klizači koji su pobijedili u momčadskoj dohvatnoj utrci.

Mathieu Giroux, Lucas Makowsky i Denny Morrison u finalnom su nadmetanju za 21 stotinku pobijedili američki trojac, Briana Hansena, Chada Hedricka i Jonathana Kucka. Kanađani su do cilja stigli za 3:41.37 minuta.

Zanimljivo je, međutim, da su u borbi za brončanu medalju olimpijski rekord oborili Nizozemci Jan Blokhuijsen, Sven Kramer i Mark Tuitert. Oni su u okršaju s Norvežanima zadanu dionicu prošli za 3:39.95 minuta, dakle brže od osvajača zlata, no morali su se zadovoljiti broncom.

ZOI, brzo klizanje: Njemicama ekipno zlato

Nakon prave su drame njemačke brze klizačice osvojile zlatnu medalju u dohvatnoj ekipnoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

U polufinalnom dvoboju protiv Amerikanki Njemici Anni Friesinger-Postma je u posljednjim metrima pukla klizaljka. Pala je na led, ali se uspjela na trbuhu odgurati preko ciljne ravnine i donijeti Njemačkoj pobjedu.

U finalu ju je zamijenila Katrin Mattscherodt koja je zajedno sa Stephanie Beckert i Danielom Anschutz Thoms za samo dvije stotinke pobijedila Japan.

U okršaju za brončanu medalju Poljska je bila brža od ekipe SAD-a.

ZOI, curling: Švicarcima brončana medalj

Švicarska je muška curling reprezentacija osvojila brončano odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

U dvoboju za treće mjesto u Vancouver Olympic Centreu Švicarci su svladali Šveđane s 5-4.

U posljednji su, deseti “end”, ušli sa zaostatkom 3-4, ali su taj dio igre dobili rezultatom 2-0, čime su osigurali pobjedu i broncu čime su ponovili uspjeh iz Salt Lake Cityja od prije osam godina.

U kasnijem će se finalu za zlato boriti Kanada i Norveška.

ZOI, skijaško trčanje: Zlato za Kowalczyk, peta medalja za Björgen

Norvežanka Marit Bjørgen nije uspjela osvojiti četvrto zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. U posljednjoj disciplini skijaškog trčanja, na 30 kilometara klasičnim stilom, u završnici ju je prestigla Poljakinja Justyna Kowalczyk.

Bjørgen (29) je apsolutno prvo ime skijaškog trčanja na ovim Igrama. Osvojila je zlatna odličja u individualnom sprintu, na 15 kilometara dohvatno i u štafeti, te broncu na 10 kilometara.

U subotu je imala priliku i za četvrto zlato, pet kilometara do cilja je imala 1.9 sekundi prednosti, ali u završnom ju je sprintu nadmašila Kowalczyk (27) koja je u konačnici slavila s 0.3 sekunde prednosti. Vjerojatno je za Bjørgen poraz još bolniji s obzirom na činjenicu da ju je posljednjih dana upravo Kowalczyk optuživala za doping.

Broncu je s više od minute zaostatka uzela Finkinja Aino-Kaisa Saarinen.

ZOI, snowboard: Paralelni veleslalom Kanađaninu Andersonu

Berba zlatnih medalja za domaćine Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru nastavljena je i u snowboardu. U paralelnom veleslalomu slavio je Kanađanin Jasey Jay Anderson.

Aktualni svjetski prvak u ovoj disciplini u subotu je u finalnom dvoboju pobijedio Austrijanca Benjamina Karla.

Iako je nakon prve vožnje zaostajao 76 stotinki, u drugoj je sve nadoknadio i ostavio Karla iza sebe za 35 stotinki. Četiri je puta 34-godišnji Anderson u karijeri osvajao svjetske naslove u različitim disciplinama, a u subotu je napokon dočekao i uspon na olimpijski tron. Kanadi je donio već 12. zlatnu medalju na ovim Igrama.

Broncu je u paralelnom veleslalomu osvojio Francuz Mathieu Bozzetto koji je u dvoboju za treće mjesto bio bolji od Rusa Stanislava Detkova.

ZOI, brzo klizanje, dohvatna momčadska utrka, redoslijed:

1. Kanada (Mathieu Giroux, Lucas Makowsky, Denny Morrison)

2. SAD (Brian Hansen, Chad Hedrick, Jonathan Kuck)

3. Nizozemska (Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Mark Tuitert)

...

ZOI, brzo klizanje, dohvatna ekipna utrka (ž), redoslijed:

1. Njemačka (Daniela Anschutz Thoms, Stephanie Beckert, Anni Friesinger-Postma, Katrin Mattscherodt)

2. Japan (Masako Hozumi, Maki Tabata, Nao Kodaira)

3. Poljska (Katarzyna Bachleda-Curus, Katarzyna Wozniak, Luiza Zlotkowska)

...

ZOI, curling, dvoboj za 3. mjesto:

Švicarska – Švedska 5-4

za 1. mjesto:

Kanada – Norveška (kasnije)

ZOI, skijaško trčanje (ž), 30 km klasično:

1. Justyna Kowalczyk (Polj) 1:30:33.7

2. Marit Bjørgen (Nor) +0.3

3. Aino-Kaisa Saarinen +1:05.0

...

ZOI, snowboard, paralelni veleslalom (m), redoslijed:

1. Jasey Jay Anderson (Kan)

2. Benjamin Karl (Aut)

3. Mathieu Bozzetto (Fra)

...

Vezane vijesti

Preminuo šesterostruki osvajač olimpijske medalje Mika Myllylä

Preminuo šesterostruki osvajač olimpijske medalje Mika Myllylä

Velikan finskog i svjetskog skijaškog trčanja Mika Myllylä preminuo je iznenada u 42. godini života u svom stanu u sjevernozapadnom finskom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika