28.02.2010. / 01:27

Autor: Totalsport

ZOI, bob četverosjed: Amerikanci zlatni, Hrvatska na 20. mjestu

Prva američka posada boba četverosjeda osvojila je zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Hrvatski je bob natjecanje završio na 20. mjestu

Hrvatska posada na čelu s pilotom Ivanom Šolom (Reuters)Hrvatska posada na čelu s pilotom Ivanom Šolom (Reuters)Prva američka posada boba četverosjeda osvojila je zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Hrvatski je bob natjecanje završio na 20. mjestu.

Amerikanci, predvođeni svjetskim prvakom Stevenom Holcombom na vozačkom mjestu, dominirali su tijekom oba dana natjecanja. Već su nakon prve vožnje zasjeli na prvo mjesto koje više nisu ispuštali do kraja natjecanja.

U konačnici su Holcomb, te Steve Mesler, Curtis Tomasevicz i Justin Olsen za 38 stotinki nadmašili prvu njemačku posadu koju je predvodio legendarni Andre Lange, osvajač četiriju olimpijskih zlata. Lange, u društvu Kevina Kuskea, Alexandera Rödigera i Martina Putzea, nije bio dovoljno dobar za Amerikance, ali je u završnoj vožnji uspio s trećeg mjesta dovesti Njemačku do srebra i to sa jednom jedinom stotinkom prednosti u odnosu na Kanađane Lyndona Rusha, Davida Bissetta, Lascellesa Browna i Chrisa le Bihana.

Hrvatska se nakon prvog dana nalazila na 19. mjestu, a nakon treće je vožnje pala na 20., posljednje koje je vodilo u završnu vožnju. Pilot Ivan Šola, te Igor Marić, Slaven Krajačić i Andras Haklits, koji je u subotu zamijenio Matu Mezulića, na kraju su i ostali na 20. mjestu s ukupno 7.07 sekundi zaostatka za pobjednicima.

Naš je bob tako ubilježio tri mjesta bolji plasman u odnosu na Olimpijske igre u Torinu, ali treba napomenuti da je nekoliko posada zbog opasne staze odustalo od nastupa i prije početka, a još ih se nekoliko povuklo tijekom natjecanja zbog prevrtanja. Od posada koje su završile natjecanje, Hrvatska je bila bolja samo od Japana.

ZOI, bob četverosjed:

1. SAD 1 3:24.46

2. Njemačka 1 +0.38

3. Kanada 1 +0.39

...

20. Hrvatska +7.07

...

Vezane vijesti

Bob: Maksimalna brzina ograničena na 135 km/h

Bob: Maksimalna brzina ograničena na 135 km/h

Međunarodni bob savez donio je odluku prema kojoj je maksimalna dozvoljena brzina na svim stazama koje će se ubuduće graditi 135 kilometara na sat.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika