25.08.2004. / 00:00

Autor: Lidija Benjak

RUSIJA

DVA RUSKA PUTNIČKA ZRAKOPLOVA SRUŠILA SE U RAZMAKU OD NEKOLIKO MINUTA

DVA RUSKA PUTNIČKA ZRAKOPLOVA SRUŠILA SE U RAZMAKU OD NEKOLIKO MINUTA

U razmaku od samo nekoliko minuta, u utorak navečer srušila su se dva ruska putnička zrakoplova s više od 90 putnika i članova posade. Ruske novinske agencije različito tumače zrakoplovne nesreće. Naime, RIA Novosti javlja da je zrakoplov Tupoljev-154, prije nego što je nestao s radara, poslao signal za pomoć. Agencija Interfax objavila je identičnu informaciju, ali navodi da je prije katastrofe bio uključen sustav uzbune koji obilježava otmicu. Rusko Ministarstvo za izvanredna stanja u srijedu ujutro objavilo je da su ostatci zrakoplova pronađeni blizu grada Rostova na jugu Rusije. Za drugi zrakoplov Tupoljev-134 očevici tvrde da je prije pada eksplodirao. Njegovi ostatci pronađeni su kod sela Bučalki i nema preživjelih. Prema izvješću Itar-Tassa, moskovska kontrola zračnog prometa od posade tog zrakoplova nije zaprimila nikakav signal o mogućim problemima. Oba zrakoplova poletjela su iz moskovske zračne luke Domodedovo. Ekipe za spašavanje pronašle su “crne kutije” oba zrakoplova. Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je da okolnosti zrakoplovnih nesreća istraži služba sigurnosti.

Pad dvaju ruskih aviona probudio je sumnje u terorističku akciju, pa su vlasti u Moskvi pokrenule dvije vrste antiterorističkih mjera: mjere prevencije s nadležnim organima snaga reda i operativne mjere za FSB, ruske specijalne službe. U Moskvi su također pojačane mjere sigurnosti, izvijestila je agencija Interfax.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika