04.03.2010. / 15:20

Autor: Hina

Petak u ZagrebDoxu: Dokumentarci s ADU i film o Bajagi!

U 22 sata u dvorani broj 3 održat će se premijera filma 'Bajaga - muzika na stuju' autora Miloša Jovanovića. Film kronološki prati karijeru Momčila Bajagića - Bajage, jednog od najvećih rock - autora s područja bivše Jugoslavije

Momčilo Bajagić BajagaMomčilo Bajagić BajagaPetak donosi premijere tri dokumentaraca koje će biti održane u sklopu Dox događanja: u 20 sati u dvorani broj 1 premijerno će se prikazati film 'Redovnik' Davora Kanjira i film 'Benjamin' Matije Vukšića.

Film 'Redovnik' portretira poslovnog čovjeka i oca troje djece s tri različite žene koji slobodno vrijeme provodi kao zen-budistički redovnik u glavnom gradu Hrvatske. 'Benjamin' progovara o 17-godišnjem Romu u potrazi za identitetom. Državni prvak u zemljopisu nije zadovoljan životom u romskom naselju i pokušava pronaći način kako da ga i ne-Romi u potpunosti prihvate.

U 22 sata u dvorani broj 3 održat će se premijera filma 'Bajaga - muzika na stuju' autora Miloša Jovanovića. Film kronološki prati karijeru Momčila Bajagića - Bajage, jednog od najvećih rock - autora s područja bivše Jugoslavije, te nastanak i razvoj njegovog pratećeg benda Instruktori s kojim radi već 25 godina. Film čine dokumentarne snimke, inserti iz TV spotova, filmova, TV nastupa, koncerata, izjave sudionika samih događaja i sjećanja Bajage & Instruktora na vremena i događaje koji su obilježili njihovu karijeru.

Dox događanja osmišljena su u svrhu pružanja prostora filmovima koji će premijerno biti prikazani na festivalu. Pored sudjelovanja autora i filmske ekipe, nakon projekcija biti će organizirani i razgovori s autorima: tako će biti omogućena direktna komunikacija između autora i publike.

Vezane vijesti

'Nije ti život pjesma Havaja' od 15. ožujka u kinu Europa

'Nije ti život pjesma Havaja' od 15. ožujka u kinu Europa

Dokumentarni film "Nije ti život pjesma Havaja" redateljice Dane Budisavljević, koji je na nedavno održanom ZagrebDoxu nagrađen specijalnim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika