06.03.2010. / 13:59

Autor: Totalsport

Prva dama SAD-a nogometom se bori protiv pretilosti

Michelle Obama, supruga aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame, promovirala je u petak u Washingtonu program kojim se želi animirati djecu u SAD-u na bavljenje nogometom

Michelle ObamaMichelle ObamaMichelle Obama, supruga aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame, promovirala je u petak u Washingtonu program kojim se želi animirati djecu u SAD-u na bavljenje nogometom.

Program je to koji je pokrenut u suradnji s Američkim nogometnim savezom, a koji je u koheziji s kampanjom američke prve dame pod nazivom "Pokrenimo se". Riječ je o kampanji koja naglašava važnost bavljenja sportom najmanje 60 minuta na dan u borbi protiv pretilosti američke djece.

Nogometna klinika u Washingtonu bit će jedna od 25 ustanova diljem zemlje koja će djecu poticati na fizičku aktivnost, zdravu ishranu, te općenito zdrav način života. U sklopu klinike će se osim nogometom, djeca moći baviti i brojnim drugim aktivnostima poput joge, plesa i tenisa.

Michelle Obama se na promiciji pojavila u prigodnom sportskom izdanju u crnoj trenirci, te je demonstrirala svoje nogometno umijeće.

Nogomet je sport koji trenira i 11-godišnja kćer prvog američkog para Malia, dok je predsjednik Barack Obama strastveni košarkaški zaljubljenik, te redovito vježba u teretani.

Podsjećamo, nogometom se bavila i kćer bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Chelsea.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika