07.03.2010. / 10:13

Autor: Anamarija Kronast

Treća sreća: Pobjednice Dore skupina Feminem s pjesmom "Lako je sve"

U završnici 18. izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dora 2010., u Opatiji pobijedila je skupina Feminnem s pjesmom "Lako je sve" koja je osvojila ukupno 32 boda. Djevojkama je ovo treći put da nastupaju na Dori, a jedne su godine predstavljale Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu

FeminemFeminemPremda je ovogodišnje natjecanje za Doru više nalikovalo na neki talent show nego na ozbiljan izbor skladbe koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu, čini se da je dobitna kombinacija ipak bila upornost.

U završnici 18. izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dora 2010., u Opatiji pobijedila je skupina Feminem s pjesmom "Lako je sve" koja je osvojila ukupno 32 boda. Djevojkama je ovo treći put da nastupaju na Dori, a jedne su godine predstavljale Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu.

Autora glazbe i aranžmana pobjedničke pjesme je Branimir Mihaljević, a teksta Pamela Ramljak i Neda Parmać.

Finalna večer Dora 2010. održala se večeras u Kristalnoj dvorani opatijskog hotel "Kvarner".

U konkurenciji je bilo osam skladbi s pozivnog natječaja, na kojem su sudjelovale pjesme najizvođenijih autora po podatcima Hrvatskog društva skladatelja, te osam skladbi izabranih javnim natječajem. Tih osam skladbi s javnog natječaja za finalnu večer su tijekom jučerašnjeg polufinala odabrali gledatelji svojim glasovima od 16 pjesama, koje je stručni žiri odabrao među gotovo 180 pristiglih Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja.

O pobjedničkoj pjesmi je odlučio ravnopravan zbroj glasova gledatelja putem televotinga i deveteročlanog stručnog žirija.

Eurosong 2010, natjecanje za pjesmu Eurovozije, održat će se u Oslu u novoj Areni između 25. i 29. svibnja ove godine.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika