Objavljeno u Nacionalu br. 747, 2010-03-09

Autor: Plamenko Cvitić

Obračun na Prisavlju: Počele smjene Hloverkinih ljudi

Kovačiću zapravo nitko nije usmeno ili pismeno priopćio da je smijenjen, nego je samo njegovo ime misteriozno iščeznulo s liste i rasporeda vođenja Dnevnika HTV-a

HLOVERKA NOVAK-SRZIĆ tijekom svog mandata zamjerila se mnogima koji sada s ekrana pokušavaju ukloniti njezine suradnikeHLOVERKA NOVAK-SRZIĆ tijekom svog mandata zamjerila se mnogima koji sada s ekrana pokušavaju ukloniti njezine suradnikeNije trebalo dugo čekati da nakon smjene Hloverke Novak-Srzić s mjesta šefice informativnog programa HTV-a sličnu sudbinu dožive i njezini bliski suradnici. Prvi se tako na meti novih čelnika HTV-a našao mladi urednik Siniša Kovačić, koji je sve donedavno često vodio večernji središnji Dnevnik.

Kako ističu Nacionalovi izvori s HTV-a, Kovačiću zapravo nitko nije usmeno ili pismeno priopćio da je smijenjen, nego je samo njegovo ime misteriozno iščeznulo s liste i rasporeda vođenja Dnevnika HTV-a. Kad je nakon desetak dana Kovačić ipak pitao nadređene zašto ga više ne raspoređuju za vođenje središnje informativne emisije, objašnjeno mu je da bi on trebao preuzeti veliku ulogu u novom projektu HTV-a.

Kako je priča o Kovačićevoj smjeni već polako procurila u javnost, pretpostavljalo se da je i priča o novom projektu izmišljena samo da se izbjegne afera o njegovoj smjeni, koja je sad promovirana - kao svojevrsno unapređenje.

A riječ je, kako ističu Nacionalovi izvori, o projektu informativnog programa HTV-a koji bi trebao biti izravna konkurencija nekim postojećim emisijama konkurentskih Nove TV i RTL-a, a sve bi trebalo startati početkom svibnja. Ipak, na državnoj televiziji vlada mišljenje da je Kovačić u konačnici ipak bezrazložno degradiran.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika