Objavljeno u Nacionalu br. 747, 2010-03-09

Autor: Plamenko Cvitić

Kolindinom špijunu prijeti rigorozna kazna: Postrožen nadzor za neposlušne 'sigurnjake' MVP-a

U stroži nadzor i čišćenje loših kadrova u tzv. Sedmoj upravi po svemu sudeći uključit će se i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, jer ni njegov prethodnik nije uspio u raščišćavanju tog HDZ-ova skladišta isluženih i kompromitiranih kadrova

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ, dok je bila ministrica, poslala je Ivana Sarića na
službu u SAD, a nekoliko godina kasnije on joj se osvetio jer ga je htjela vratitiKOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ, dok je bila ministrica, poslala je Ivana Sarića na službu u SAD, a nekoliko godina kasnije on joj se osvetio jer ga je htjela vratitiProšlotjedna afera sa snimanjem hrvatske veleposlanice u SAD-u Kolinde Grabar-Kitarović i njezina supruga okončat će strogom kaznom za djelatnika tzv. Sedme uprave Ministarstva vanjskih poslova Ivana Sarića. Iako mu krivnja još nije formalno dokazana, Sarić je još tijekom vikenda opozvan s funkcije i pozvan u Zagreb da iznese svoju obranu, odnosno saznanja o tom slučaju.

Kako ističu Nacionalovi izvori iz MVP-a, budući da su dokaze o Sarićevoj upletenosti u skandal većim dijelom prikupile američke i njemačke sigurnosne službe, nema ni teoretske šanse da se on ponovno vrati na dužnost u SAD-u, a najvjerojatnije će u Hrvatskoj stegovno odgovarati i biti najstrože kažnjen.

Osim strogog postupka prema Sariću, u MVP-u najavljuju uvođenje vrlo strogih pravila za sve ostale sigurnosne djelatnike koji rade u veleposlanstvima u inozemstvu. Postrožit će se nadzor njihova rada i ovlasti, a na samu indiciju ilegalnih aktivnosti ili neprikladnog ponašanja prema veleposlanicima bit će smjesta povučeni na konzultacije u Zagreb, što u praksi znači - da će se zauvijek oprostiti sa službovanjem u inozemstvu.

U stroži nadzor i čišćenje loših kadrova u tzv. Sedmoj upravi po svemu sudeći uključit će se i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, jer ni njegov prethodnik nije uspio u raščišćavanju tog HDZ-ova skladišta isluženih i kompromitiranih kadrova.

Vezane vijesti

K. G. Kitarović: 'Ovu priču sa Sanaderom nisam mogla zamisliti ni u najluđim...

K. G. Kitarović: 'Ovu priču sa Sanaderom nisam mogla zamisliti ni u najluđim snovima'

"Moram kazati da ovo što se danas događa nisam mogla zamisliti ni u najluđim snovima. Štoviše, bila sam uvjerena da će njegova karijera ići u sasvim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika