09.03.2010. / 10:50

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Otkazan sastanak premijerke Kosor i belgijskog premijera Letermea

U Skopju se Leterme sastao s makedonskim dužnosnicima u Skoplju kako bi riješili pitanje azilnog režima za građane balkanskih zemalja. Belgija očekuje veliko povećanje zahtjeva za azil makedonskih građana te problem njihovih statusa smatra jednih od državnih prioriteta

Belgijski premijer Yves Leterme na konferenciji u Skoplju s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim (Foto: Reuters)Belgijski premijer Yves Leterme na konferenciji u Skoplju s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim (Foto: Reuters)Otkazan je sastanak premijerke Jadranke Kosor s belgijskim premijerom Yvesom Letermeom zbog vremenskih poteškoća. Zrakoplov kojim je trebao doći predsjednik vlade Kraljevine Belgije Leterme ne može poletjeti iz zračne luke u Skoplju, priopćeno je iz hrvatske vlade.

I sastanak s predsjednikom Jospipovićem koji je bio ugovoren na poslijepodne također je otkazan.

Leterme je izabran za belgijskog premijera prvi put u ožujku 2008, a i kao ministar vanjskih poslova već se nalazio s visokim hrvatskim dužnosnicima.

U Skopju se Leterme sastao s makedonskim dužnosnicima u Skoplju kako bi riješili pitanje azilnog režima za građane balkanskih zemalja. Belgija očekuje veliko povećanje zahtjeva za azil makedonskih građana te problem njihovih statusa smatra jednih od državnih prioriteta. U makedonski glavni grad je doputovao s Melchior Wathelet iz belgijskog ureda za pitanje migracija i azila.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika