12.03.2010. / 11:08

Autor: Hina

Uspjeh u Ženevi: Kanađani hvale prvi hrvatski automobil tvrtke Doking

Iako je rano davati potpunu procjenu uspjeha među 250 eksponata iz tridesetak zemalja sudionica smatramo da je početno priznanje Hrvatskoj kao jednoj od zemalja koje su ponudile automobilskom svijetu novu, svježu ideju, velika čast za naš tehnički i intelektualni kapital, istakao je Doking

Električni automobil tvrtke DokingElektrični automobil tvrtke DokingMeđu više od 60 "vozila budućnosti" iz cijelog svijeta, na samom ulazu u Zeleni paviljon izložbe automobila u Ženevi ističe se hrvatski koncept XD tvrtke Doking iz Zagreba, izvijestio je u četvrtak portal kanadske automobilističke mreže "auto123.com".

Konceptno vozilo XD izdvojeno je i u službenim izvješćima organizatora kao primjer dobrog pristupa konceptu električnog automobila, koji prkosi općem mišljenju da su ta vozila spora i neudobna.

Automobil je privukao veliku pozornost posjetitelja i investitora na samom otvaranju Ženevskog salona. Početak svjetske premijere izgleda više nego ohrabrujuće, kazali su u Dokingu. Njihova vizija da svijetu treba ponuditi privlačan, udoban i živahan gradski automobil, pokretan "akumulatorom" velike autonomije, pokazala se ispravnom, ističe portal "auto123.com".

U kratkoj ali atraktivnoj karoseriji XD-a, krije se snaga sportskog automobila koji se dodirom na zaslonu može promijeniti u ekonomično prometalo za gradsku vožnju, kada se na 100 kilometara potrošnja kreće se u rasponu od sedam kuna za električnu energiju, a s jednim punjenjem može prijeći do 250 km.

Sudeći po prvim reakcijama predstavnika iz svijeta automobilske industrije, posjetitelja, stručne javnosti i svih koji prate "Geneva Motor Show" putem interneta i drugih medija, među najimpresivnijim obilježjima koncepta XD je samouvjeren izgled njegove simpatično zaokružene karoserije, okomito otvaranje vrata nalik na krila, jedinstveno stražnje svjetlo u obliku slova 'X' i prostrana unutrašnjost, zahvaljujući zanimljivom rasporedu sjedala - vozač ispred u sredini automobila i putnici bočno iza njega, što svima daje puno prostora.

Iako je rano davati potpunu procjenu uspjeha među 250 eksponata iz tridesetak zemalja sudionica 80. Međunarodnog salona automobila u Ženevi, na kojem se očekuje preko 700,000 posjetitelja, smatramo da je početno priznanje Hrvatskoj kao jednoj od zemalja koje su ponudile automobilskom svijetu novu, svježu ideju, velika čast za naš tehnički i intelektualni kapital, istakao je Doking u priopćenju, koje prenosi kanadski automobilistički portal "auto123.com".

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika