02.09.2004. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

SVIJET

MIOMIR ŽUŽUL POZVAN NA NEFORMALNI SASTANAK MINISTARA EU-A

U blizini Maastrichta u dvorcu St. Gerlach održati će se u petak i subotu neformalni sastanak ministara vanjskih poslova 25 zemalja članica Europske unije. Ministrima iz zemalja članica u subotu će se na radnom ručku pridružiti i četvorica kolega iz četiriju zemalja kandidatkinja, Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Turske. Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul prvi će put sudjelovati na ministarskom sastanku EU-a nakon što je Hrvatska 18. lipnja dobila status kandidata. Vijeće Europske unije uvelo je tijekom posljednjeg kruga proširenja praksu da na svoje sastanke poziva predstavnike zemalja kandidata.
Na dnevnom redu sastanka, prema priopćenju nizozemskog predsjedništva, naći će se čitav niz vanjskopolitičkih i sigurnosnih tema. Ministri će raspravljati o odnosima s deset azijskih zemalja, koje sudjeluju u procesu Azijsko-europski susret, stanju na Bliskom istoku, Iraku, Iranu i Sudanu. U subotu prije podne ministri će razmijeniti mišljenje o stanju na Balkanu te o budućim odnosima EU-a s državnom zajednicom Srbije i Crne Gore.

Vezane vijesti

Kriminal u HAC-u: Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Kriminal u HAC-u: Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Vlasniku i direktoru Skladgradnje Slavenu Žužulu te bivšem direktoru i članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josipu Prskalu i Zlatku Korparu danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika