Objavljeno u Nacionalu br. 748, 2010-03-16

Autor: Plamenko Cvitić

Top stipendija: HRT dan prije odustao od svečanog potpisivanja

samo dan prije javnog predstavljanja projekta v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac u Nacional je poslao faks u kojem objašnjava da HRT "u recesijskoj 2010. godini uvodi krajnje štedljiv pristup prema trošenju novca", te da iz tog razloga HRT neće nastaviti suradnju na projektu

JOSIP POPOVAC,
v.d. ravnatelja HRTa,
samo dan prije
predstavljanja akcije
"Top stipendije' javio
je da njegova kuća
odustajeJOSIP POPOVAC, v.d. ravnatelja HRTa, samo dan prije predstavljanja akcije "Top stipendije' javio je da njegova kuća odustajeU trenutku svojevrsnog bezvlađa trenutačno vodstvo Hrvatske radiotelevizije na iznimno neprofesionalan način krši dugogodišnje partnerske dogovore, čime nacionalnu TV kuću dovodi u mogućnost da se uskoro suoči s tužbama za naknadu štete. Jedan od posljednjih takvih primjera, za koji nije sigurno je li obračun sadašnje uprave s bivšom ili je riječ o nekoj vrsti kažnjavanja Nacionala, medija koji o HRT-u piše kritički, jest i odluka da HRT samo dan prije svečanog predstavljanja ovogodišnjeg tradicionalnog Nacionalova projekta "Top stipendija za top studente" naprasno odustane od sudjelovanja u projektu.

Nacionalova akcija "Top stipendija za top studente" već devet godina okuplja ugledne partnere koji sudjeluju u stipendiranju najizvrsnijih hrvatskih studenata, a osim uspješnih hrvatskih tvrtki posljednjih pet godina važan partner projekta bio je i HRT. Budući da je riječ o akciji koja se sada već tradicionalno održava svake godine, uobičajeno pravilo među svim dosadašnjim partnerima bilo je da uprave tvrtki donesu odluku o nastavku sudjelovanja, a ugovori među partnerima bili su potpisivani na svečanom predstavljanju koje je bilo medijski popraćeno. Tako je za ovogodišnju akciju bivše Ravnateljstvo HRT-a još u studenome prošle godine donijelo odluku o nastavku sudjelovanja u "Top stipendijama", ali novo vodstvo TV kuće tu je odluku očito odlučilo - ignorirati. Organizatori akcije više su puta tijekom veljače pokušali s vodstvom HRT-a dogovoriti pojedinosti ovogodišnje akcije, ali iz potpuno nepoznatih razloga danima nije bilo odgovora na mnoge upite i pozive.

Kako se bližio dan svečanog potpisivanja ugovora i najavljivanja ovogodišnje akcije, rasla je i nervoza organizatora i ostalih partnera, no u dobroj vjeri i pretpostavljajući dosadašnji tijek suradnje, na sve promotivne materijale, kao i svake godine dosad, otisnuti su i logotipi HRT-a i očekivao se dolazak predstavnika Ravnateljstva HRTa. U konačnici, samo dan prije javnog predstavljanja projekta v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac u Nacional je poslao faks u kojem objašnjava da HRT "u recesijskoj 2010. godini uvodi krajnje štedljiv pristup prema trošenju novca", te da iz tog razloga HRT neće nastaviti suradnju na projektu. Zbog tog dopisa i načina raskida suradnje svi preostali partneri u projektu ostali su iznenađeni neprofesionalnim i neposlovnim ponašanjem nacionalne TV kuće koja ne provodi odluke koje je vodstvo HRT-a izglasalo još prije četiri mjeseca, a čak i da su novi čelnici HRT-a željeli napustiti projekt, to su mogli učiniti korektno.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
22/12/08

FotoFreek, 18.03.10. 14:07

Tak cu ja odustat od placanja njihove lopovske pretplate.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika